Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

dinsdag 22 november 2022 08:00

Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij als bedrijf opgeleid voor het onderhouden van elektrische voertuigen. Wij zijn een APK keuringslocatie en voeren als universeel autobedrijf onderhoud uit aan alle automerken. In 1988 heeft mijn vader JWS opgericht. Ik ben dan ook trots dat ik het bedrijf voort kan zetten als familiebedrijf. In de jaren tussen 1988 en 2022 heeft JWS een mooie groei mogen doormaken waardoor we meerdere malen hebben bijgebouwd en extra werkzaamheden hebben kunnen oppakken. Hierin hebben we altijd gewerkt met een fijn team maar is vooral de inzet en het harde werken van mijn ouders, Johan en Anneke Salomons, de grote drijfveer geweest. Zij hebben JWS gemaakt tot wat het is. Naast hard werken proberen we als bedrijf in ontwikkeling te blijven om zo goed mogelijk te kunnen blijven bieden wat we doen.

Vakgarage JWS zit nog altijd op de vertrouwde plek op het Schepenveld, waar we gestart zijn. Gelukkig hebben we hier de mogelijkheid gehad om uit te breiden tot de omvang die we inmiddels bereikt hebben. In de werkplaats werken wij met 4 monteurs en bieden wij altijd plaats aan 2 monteurs in opleiding. Verder hebben wij een receptionist die tevens aanspreekpunt is voor onze klanten. Ikzelf ben meewerkend op meerdere plekken binnen het bedrijf en werk ook graag mee in de werkplaats. Mijn beide ouders zijn gelukkig nog gezond en actief binnen de garage, hoewel zij natuurlijk steeds meer van hun welverdiende vrijheid gaan genieten. We proberen goed voor onze werknemers te zorgen door een fijne werkplek te bieden maar ook de mogelijkheid tot ontwikkeling aan te bieden.

Ik ben opgegroeid in de garage. Meer verbondenheid met het vak bestaat er bijna niet. Mijn zandbak stond in de hoek van de zaak en ik schommelde als peuter tussen de bruggen. Zodra ik kon werkte ik mee. Na de middelbare school deed ik autotechniek en ontwikkelde ik me tot diagnose specialist. Na mijn opleidingen heb ik een aantal jaar als ZZP’er gewerkt in diverse technische bedrijven. Om te beslissen wat ik wilde met JWS leek even afstand nemen een gezonde keuze. Maar ik kwam terug, bij JWS ligt mij hart, ik wil dit bedrijf voorzetten.

Vakgarage JWS is 6 dagen per week open. En als we open zijn ben ik er. Dat is in de basis wel de realiteit. Momenteel werk ik vooral mee in de werkplaats, richt ik mij op diagnoses en neem ik een aansturende rol op mij. In de nabije toekomst is het mijn doel om mij meer en meer op de in- en verkoop te gaan richten. Natuurlijk gaat het werken ook na sluitingstijd wel eens door als ondernemer, soms moet er net even dat extra gebeuren en dan draai ik daar zelf mijn hand niet voor om.

Wij zetten ons in als leerbedrijf door monteurs in opleiding een praktijk plek te bieden. Op dit moment wordt er gerealiseerd dat wij doormiddel van onze zonnepanelen, accupakket en brandstofcel zelfvoorzienend zijn als het gaat om stroom. Daanaast zijn wij onderdeel van ‘groen gedaan’. Een initiatief dat staat voor reparatie, herstel en onderhoud op een duurzame manier. Als franchise van Vakgarage participeren wij in het geheel dat Vakgarage is. Hierbij horen ook samenwerkingen met opleiders. Daarnaast participeer ik zelf sinds dit jaar als technicus binnen het dakarteam Coronel. Een plek waar ik met mijn kennis en kunde bijdraag maar zelf ook ervaringen opdoe. Laat ik zeggen dat hobby en werk hierin samenkomen. Ik kijk ernaar uit dit jaar de dakar mee te maken vanuit deze positie.

Ik ben mij ervan bewust dat er veel veranderingen, innovatie en elektrificatie aan komt in de komende jaren. Als bedrijf wil ik hierin graag blijven meedoen, blijven ontwikkelen en blijven leren. Hoe rap dit loopt en wat hier voor nodig is, is niet precies in te schatten. Voor nu werken we met een mooie club mensen op een fijne manier. Ik hoop dat op deze plek en vanuit deze positie nog lang te doen. Ik hoop hierbij het topteam dat we opgebouwd hebben lang om mij heen te mogen hebben. En ik hoop hierbij de vele Zeewoldenaren die wij graag als klant zien, te blijven zien en mobiel te houden. En wie weet draag ik het stokje op een dag over aan een van mijn dochters.

Ik heb eigenlijk (te) weinig ervaring met de Bedrijfskring, iets wat wellicht om verandering vraagt. Ik zou graag actiever participeren in de Bedrijfskring.

Deel dit artikel

  • Natuurvergunning Schiphol klap in het gezicht LTO Noord

    Blikopzeewolde.nl- Schiphol heeft een natuurvergunning gekregen meldt minister Van der Wal. Dit terwijl duizenden pas-melders nog niet zijn gelegaliseerd. LTO (Land- en tuinbouworganisatie) Noord vindt dit een klap in het gezicht

  • Doel Zeenergie: de helft van Zonnewoud in handen Zeewoldenaren

    Blikopzeewolde.nl- Het zonnepark Zonnewoud wordt gebouwd op grondgebied van Zeewolde. Op 25 augustus maakte de Lokale Omroep Zeewolde opnamen tijdens de bouw. Kijk hier mee. De burger-coöperatie Zeenergie wil

  • De IB-ondernemer is dit jaar de sjaak

    Blikopzeewolde.nl- Conclusie Miljoenontbijt: de IB-ondernemer is dit jaar het meest de klos. De dag na Prinsjesdag komen de Bedrijvenkring Harderwijk, Ermelo en Bedrijfskring Zeewolde volgens traditie samen om zich te laten