Onderwijs Oekraïense kinderen op De Levant

zondag 10 april 2022 17:53

Klik op dit bericht en lees zonder kosten meer op www.blikopzeewolde.nl Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er meerdere vluchtelingen door inwoners van Zeewolde opgevangen waaronder veel kinderen. Vanaf maandag 11 april wordt een start gemaakt met onderwijs aan Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd  Dit wordt mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen gemeente, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

RSG de Levant heeft twee lokalen beschikbaar gesteld waar tot de zomervakantie onderwijs geboden wordt. ‘We nemen hiermee de verantwoordelijkheid die past bij ons motto “voor iedereen, dichtbij!” zegt  Remon Brink, directeur RSG Levant.

Het doel van de onderwijsvoorziening is voorlopig gericht op het verwerven van de Nederlandse taal en zo mogelijk aansluiting op het Oekraïense onderwijs via een online voorziening. Daarnaast wordt gekeken  naar mogelijkheden om op motorisch, creatief en sociaal emotioneel gebied een extra aanbod te bewerkstelligen.

Aanmelden van de leerlingen voor het basisonderwijs kan via taalschoolzeewolde@ante.nl. Met leerlingen die zich aanmelden, wordt eerst een intakegesprek gehouden, waarna zij tot de zomervakantie in de Levant terecht kunnen.

Oekraïense jongeren van middelbare schoolleeftijd kunnen sinds kort al terecht bij de Internationale Schakelklas(ISK)in Harderwijk. (https://www.start-college.nl/internationale-schakelklas/)

 

 

Deel dit artikel

 • Welke zorgverzekering kiezen in 2023? MDF helpt.

  Blikopzeewolde.nl-  Uw zorgverzekering vergelijken: waar let je op en is een aanvullende verzekering nodig? De meeste zorgverzekeraars hebben de zorgpremies voor volgend jaar verhoogd.  De inhoud van de basisverzekering is bij

  Lees meer
 • Origineel kerstcadeau? Ga dan naar de Winterfair van Philagilde

  Blikopzeewolde.nl- Vrijdag 2 december is het al weer zo ver; van 14.00 – 20.00 uur is er Winterfair op Philagilde. De deur staat voor iedereen open. Ben je nog op

  Lees meer
 • Een bijzondere diploma-uitreiking

  Blikopzeewolde.nl- Hij houdt er niet van om in de belangstelling te staan en al helemaal niet als er speciaal voor hem gespeecht wordt. Maar dat hoort er toch echt bij

  Lees meer