Onderwijs Oekraïense kinderen op De Levant

zondag 10 april 2022 17:53

Klik op dit bericht en lees zonder kosten meer op www.blikopzeewolde.nl Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er meerdere vluchtelingen door inwoners van Zeewolde opgevangen waaronder veel kinderen. Vanaf maandag 11 april wordt een start gemaakt met onderwijs aan Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd  Dit wordt mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen gemeente, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

RSG de Levant heeft twee lokalen beschikbaar gesteld waar tot de zomervakantie onderwijs geboden wordt. ‘We nemen hiermee de verantwoordelijkheid die past bij ons motto “voor iedereen, dichtbij!” zegt  Remon Brink, directeur RSG Levant.

Het doel van de onderwijsvoorziening is voorlopig gericht op het verwerven van de Nederlandse taal en zo mogelijk aansluiting op het Oekraïense onderwijs via een online voorziening. Daarnaast wordt gekeken  naar mogelijkheden om op motorisch, creatief en sociaal emotioneel gebied een extra aanbod te bewerkstelligen.

Aanmelden van de leerlingen voor het basisonderwijs kan via taalschoolzeewolde@ante.nl. Met leerlingen die zich aanmelden, wordt eerst een intakegesprek gehouden, waarna zij tot de zomervakantie in de Levant terecht kunnen.

Oekraïense jongeren van middelbare schoolleeftijd kunnen sinds kort al terecht bij de Internationale Schakelklas(ISK)in Harderwijk. (https://www.start-college.nl/internationale-schakelklas/)

 

 

Deel dit artikel

  • Blotevoetenwandeling Zeewolde op landelijke ‘Bevrijd je voetendag’

    Blikopzeewolde.nl- Op 23 juni is het Bevrijd je voetendag. Een dag waar op veel plaatsen in Nederland blote voetenacties worden georganiseerd. Zo ook in Zeewolde! Onder begeleiding kan gewandeld worden op

  • Jeugdraad Zeewolde volgt strandidee Remko en Aram

    Blikopzeewolde.nl- De leden van de jeugdraad van Zeewolde denken en praten mee over hoe zij het dorp mooier, beter en veiliger kunnen maken. De jeugdraad heeft elk jaar een eigen budget

  • Natuur Zeewolde op z’n mooist: Dauwtrappen op Hemelvaartsdag

    Blikopzeewolde.nl- Vogeltjes, wegspringende konijntjes. Misschien zelfs een vos of ree! De omgeving van Zeewolde is extra mooi als je het beleeft bij zonsopgang. Op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei aanstaande, kan men meedoen