Onderwijs Oekraïense kinderen op De Levant

zondag 10 april 2022 17:53

Klik op dit bericht en lees zonder kosten meer op www.blikopzeewolde.nl Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne zijn er meerdere vluchtelingen door inwoners van Zeewolde opgevangen waaronder veel kinderen. Vanaf maandag 11 april wordt een start gemaakt met onderwijs aan Oekraïense kinderen in de basisschoolleeftijd  Dit wordt mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking tussen gemeente, basisonderwijs en het voortgezet onderwijs.

RSG de Levant heeft twee lokalen beschikbaar gesteld waar tot de zomervakantie onderwijs geboden wordt. ‘We nemen hiermee de verantwoordelijkheid die past bij ons motto “voor iedereen, dichtbij!” zegt  Remon Brink, directeur RSG Levant.

Het doel van de onderwijsvoorziening is voorlopig gericht op het verwerven van de Nederlandse taal en zo mogelijk aansluiting op het Oekraïense onderwijs via een online voorziening. Daarnaast wordt gekeken  naar mogelijkheden om op motorisch, creatief en sociaal emotioneel gebied een extra aanbod te bewerkstelligen.

Aanmelden van de leerlingen voor het basisonderwijs kan via taalschoolzeewolde@ante.nl. Met leerlingen die zich aanmelden, wordt eerst een intakegesprek gehouden, waarna zij tot de zomervakantie in de Levant terecht kunnen.

Oekraïense jongeren van middelbare schoolleeftijd kunnen sinds kort al terecht bij de Internationale Schakelklas(ISK)in Harderwijk. (https://www.start-college.nl/internationale-schakelklas/)

 

 

Deel dit artikel

  • Ontdek jouw warmtelekje, vraag een gratis warmtescan

    Blikopzeewolde.nl- Vraag je je af of er warmtelekjes zijn in de gevel van jouw woning? Vraag een gratis warmtescan aan bij Energieloket Zeewolde. Ontdek zo jouw warmtelekken.  Zo kun je goede

  • Pret op de boerderij (Bij boer Sjaak)

    Blikopzeewolde.nl- Boeren tuinders doorheen het hele land pakken ook dit jaar weer uit met kerst. Boeren en tuinders willen hiermee bruggen slaan in de samenleving. In Zeewolde is er

  • People for People brengt magie Sinterklaas naar vluchtelingenkinderen in Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Pepernoten, speelgoed en een bezoek van Sint en Piet is niet voor elk kind in Nederland is het vanzelfsprekend. Daarom organiseert stichting People for People op dinsdag 5 december een