‘Ons Stekkie’ heeft er een geweldige vijsvijver bij

donderdag 21 april 2022 12:23

www.blikopzeewolde.nl Hengelsportvereniging ‘Ons Stekkie’ is een geweldige visvijver rijker, de Waterlinie. Vanochtend werd een begin gemaakt met het verwijderen van het hekwerk aan de kant van de appartementengebouwen. Voorzitter Jan van de Bovenkamp van ‘Ons Stekkie’ en wethouder Ewout Suithoff haalden het eerste deel van het hekwerk weg. De onderste planken blijven wel staan en ook stukken waar de paden die tussen de gebouwen door lopen eindigen op het pad langs het water (zodat fietsers niet per ongeluk de plomp in rijden).

Lekker relaxt met een hengeltje over de rand van het hek hangen blijkt een beeld te zijn dat in de hoofden van niet- vissers zit. Volgens Jan van de Bovenkamp moeten vissers dan halsbrekende toeren uithalen om hun vangst veilig te stellen. De plek is zo ook goed geschikt voor gehandicapte vissers en ook voor vislessen die aan de jeugd gegeven worden.

Lees verder onder de foto

Niet alleen de balustrade verdwijnt grotendeels, ook het waterpeil is aangepast (40 centimeter+ in de afgelopen maand) en stijgt de komende tijd met nog eens 30 centimeter. Dat is niet alleen prettig voor vissers maar brengt het ook in overeenstemming met het bouwbesluit. Het huidige hekwerk was altijd als tijdelijk bedoeld, zegt wethouder Suithoff.

In later instantie wordt het water op verschillende punten nog verder verdiept. Dat is goed voor de verscheidenheid in vissen. Ook kunnen er dan schuilplaatsen voor vissen worden aangebracht: plekken waar ze heen kunnen vluchten voor aalscholvers.

De hengelsportvereniging was één van de clubs die reageerden op het Waterplan van de gemeente. Van de clubs wordt wel verwacht dat ze het in co-productie doen met de gemeente. Zo zorgt ‘Ons Stekkie’ ervoor dat het hout wordt afgevoerd en hergebruikt (wat niet zo makkelijk is met hardhout)

Deel dit artikel

 • Iedereen kan meedoen aan de Crosstriathlon van de TVZ

  Blikopzeewolde.nl- De Pareltriathlon maakt plaats voor Crosstriathlon. Het concept is anders, de locatie is anders maar wat blijft is dat iedereen mee kan doen. De organisatie blijft in handen van

  Lees meer
 • Hoofdsponsor DYZLE geeft korfbalvereniging impuls

  Blikopzeewolde.nl- Met de komst van DYZLE als hoofd- en naamsponsor geeft de korfbalvereniging Zeewolde een nieuwe impuls. De komende vijf jaar gaat de club verder als KV Wolderwijd/DYZLE. Na de

  Lees meer
 • Hockey: waterveld moet het verschil maken

  Blikopzeewolde.nl- Bij de hockeyclub wordt hard gewerkt aan de aanleg van een waterveld. Op een waterveld rolt de bal sneller en 'consistenter', dat heeft een positieve invloed op het spel.

  Lees meer