Opvang Oekraïense oorlogsvluchtelingen in Zeewolde

dinsdag 26 april 2022 14:00

blikopzeewolde.nl In de afgelopen maand hebben miljoenen Oekraïners hun huis en land achtergelaten om een….  veilig onderkomen te vinden. Om de grote vluchtelingenstroom te kunnen opvangen, heeft de rijksoverheid gemeenten gevraagd om locaties voor opvang beschikbaar te stellen.

Huidige opvang in Zeewolde
De gemeente Zeewolde is, sinds de vluchtelingenstroom op gang kwam, op zoek naar geschikte locaties om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Op dit moment zijn 85 personen uit Oekraïne bij de gemeente ingeschreven. Het merendeel van deze vluchtelingen is opgevangen door particulieren, een aantal is opgevangen in huisjes op de RCN.

Mogelijk centrale opvanglocatie gevonden
Op dit moment is de gemeente onder andere in gesprek met de eigenaar van een pand aan de Kringloop. Het lijkt er nu op dat er een overeenstemming komt met de eigenaar om maximaal 30 vluchtelingen een veilig onderdak te bieden, voor de duur van in ieder geval zes maanden. Als dit mogelijk is, wordt de  locatie geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning met bedden, kookvoorzieningen en sanitaire voorzieningen. De gemeente hoopt dat de bewoning door de Oekraïense vluchtelingen per 1 juni start. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Tijdelijke nieuwe bewoners
De gemeente verwacht dat er voornamelijk vrouwen en kinderen op deze locatie worden opgevangen. Allereerst komen de Oekraïense vluchtelingen die al in Zeewolde bij particulieren worden opgevangen in aanmerking om aan de Kringloop gehuisvest te worden. Zo hebben zowel de Oekraïners alsook de Zeewoldenaren die hen tijdelijk hebben opgevangen weer hun eigen woonplek.

 

Deel dit artikel

  • Rust en ruimte aan het water te koop in Zeewolde: Maalgang 12

    Te koop: Rust en ruimte in Zeewolde: Maalgang 12. Via Flevopand Makelaars: 493.500 euro. Kijk voor alle informatie op www.flevopand.nl info@flevopand.nl Rust en ruimte aan het water. 'Dit is liefde

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.