Opvang Oekraïense oorlogsvluchtelingen in Zeewolde

dinsdag 26 april 2022 14:00

blikopzeewolde.nl In de afgelopen maand hebben miljoenen Oekraïners hun huis en land achtergelaten om een….  veilig onderkomen te vinden. Om de grote vluchtelingenstroom te kunnen opvangen, heeft de rijksoverheid gemeenten gevraagd om locaties voor opvang beschikbaar te stellen.

Huidige opvang in Zeewolde
De gemeente Zeewolde is, sinds de vluchtelingenstroom op gang kwam, op zoek naar geschikte locaties om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen. Op dit moment zijn 85 personen uit Oekraïne bij de gemeente ingeschreven. Het merendeel van deze vluchtelingen is opgevangen door particulieren, een aantal is opgevangen in huisjes op de RCN.

Mogelijk centrale opvanglocatie gevonden
Op dit moment is de gemeente onder andere in gesprek met de eigenaar van een pand aan de Kringloop. Het lijkt er nu op dat er een overeenstemming komt met de eigenaar om maximaal 30 vluchtelingen een veilig onderdak te bieden, voor de duur van in ieder geval zes maanden. Als dit mogelijk is, wordt de  locatie geschikt gemaakt voor tijdelijke bewoning met bedden, kookvoorzieningen en sanitaire voorzieningen. De gemeente hoopt dat de bewoning door de Oekraïense vluchtelingen per 1 juni start. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Tijdelijke nieuwe bewoners
De gemeente verwacht dat er voornamelijk vrouwen en kinderen op deze locatie worden opgevangen. Allereerst komen de Oekraïense vluchtelingen die al in Zeewolde bij particulieren worden opgevangen in aanmerking om aan de Kringloop gehuisvest te worden. Zo hebben zowel de Oekraïners alsook de Zeewoldenaren die hen tijdelijk hebben opgevangen weer hun eigen woonplek.

 

Deel dit artikel

 • Waterscouts overstromen dorp (en bedanken Zeewolde met een gondelvaart)

  Blikopzeewolde.nl- Waterscouts, tegen de 4500, uit het ganse land, overspoelden vanmiddag het Raadhuisplein. Hun kamp, NaWaKa (nationaal watersportkamp) opende. De haven lag vol met vletjes, de scouts kleurden het plein.

  Lees meer
 • 32e editie ‘Zeewolde bij de Pinken’ zaterdag 3 september

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de leukste dagen in Zeewolde en zeker de meest bijzondere nadert: 'Zeewolde bij de Pinken': zaterdag 3 september. Een echte 'ouderwetse' koeienshow, waar maak je dat nog

  Lees meer
 • Mariette heeft een oogje op Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woont met haar man in Voorthuizen en maakt zich op om te verhuizen naar Zeewolde. waarom kiest ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer