Oude foto’s Sea Level gezocht

woensdag 16 november 2022 15:02

Blikopzeewolde.nl- De stichting Landart Flevoland vraagt iedereen die tussen eind 1996 en 1998 foto’s heeft gemaakt van het kunstwerk `Sea Level’, van de bouw van het kunstwerk of van de onthulling?, naar haar op te sturen. ‘Die foto’s bevatten mogelijk nuttige informatie voor ons.’ Op dit moment laten gemeente Zeewolde en Land Art Flevoland onderzoeken hoe het kunstwerk Sea Level van Richard Serra uit 1996 hersteld kan worden. ‘We willen heel graag weten hoe Sea Level eruitzag toen het net klaar was’. De restauratoren hebben al veel archiefstukken doorzocht, maar goede foto’s van de constructie blijken zeldzaam. 
Daarom worden inwoners en bezoekers opgeroepen hun oude foto’s met ons te delen. Was u erbij toen het kunstwerk in Zeewolde in 1996 werd gebouwd? Of toen het net klaar was (het werd onthuld op 12 december 1996)? Wij zouden die foto’s graag zien! Het zou de restauratoren helpen om meer zicht te krijgen op het precieze materiaal en de manier waarop het landschapskunstwerk gemaakt is.’

Deel uw foto’s met info@landartflevoland.nl

Deel dit artikel

 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer
 • Column Mariette: ‘Zijn we geland?’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen en verhuisde naar Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling hier in?

  Lees meer
 • ‘Sparkling Christmas’ met Angels Rule in De Verbeelding

  Blikopzeewolde.nl- Op zaterdagavond 10 december wordt paviljoen De Verbeelding gehuld in kerstsfeer met de groep Angels Rule. Met hun concert ‘Sparkling Christmas’ trakteren ze het publiek op hun allermooiste songs: van

  Lees meer