Pas op: oplichters actief in Zeewolde

donderdag 31 maart 2022 10:59

www.blikopzeewolde.nl- Elke twee weken geeft politiebaas Miklos Coumou een overzicht van zaken waar zijn mensen bij betrokken waren, * Binnen enkele dagen zijn twee bejaarde dames slachtoffer geworden van oplichters die zich voordeden als medewerker van een bank. * Op 19 maart in de vroege ochtend werd nam een man contact op een 90-jarige dame. De man zei bij een bank te werken.  Iets over haar bankpas. Oplichters zijn professioneel en geroutineerd. Ze bemachtigden haar rekeningnummer en voor ze er erg in had was ze 1250 euro lichter. Daarop blokkeerde ze snel haar bankpas. * Op 21 maart, later in de ochtend, werd een 74-jarige het slachtoffer. De bank zou haar pas geblokkeerd hebben en zou wel iemand langs sturen om het te verhelpen. Daarop kwam een kleine man, onherkenbaar door een mondkapje. aan de deur. Ook deze ontfutselde de vrouw haar rekeningnummer. OPf het precies zo gegaan is, is niet duidelijk, maar vaak hebben deze oplichters een kastje bij zich waar dan het rekeningnummer op ingetoetst moet worden. De oplichter zegt dan niet te kijken, wat deze ook niet doet. maakt niet uit want in het kastje zit een mechaniek dat het nummer opslaat! De vrouw was in ieder geval 3000 euro armer.

Doorgaans hebben banken voor dit soort zaken een stroppenpot, zijn coulant en maken het verlies ongedaan. Onbekend is of dat nu ook zo gegaan is.

Deel dit artikel

 •  Gerda de Groot-Doorn exposeert in de Raadzaal 

  Blikopzeewolde.nl- Vanaf vandaag, donderdag 1 december, exposeert Zeewoldenaar Gerda de Groot-Doorn voor zes weken haar schilderijen in de Raadzaal van het gemeentehuis in Zeewolde. Schilderen is voor Gerda vooral ontspanning. Gerda woont

  Lees meer
 • Fotorubriek: contrast in thema (klassiek-modern)  

  Blikopzeewolde.nl- Eén van de ‘High Five’ criteria van de perfecte foto is ‘contrast’. Dat kan in kleur, helderheid, maar ook in onderwerp zijn. Een contrast in thema kan zijn jong-oud,

  Lees meer
 • Elizia’s (boeken)keuze: ‘De reünie’ van Simone van der Vlugt. 

  Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert culturele wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt in de Oude Bieb.

  Lees meer