People for People brengt magie Sinterklaas naar vluchtelingenkinderen in Zeewolde

maandag 4 december 2023 15:36

Blikopzeewolde.nl- Pepernoten, speelgoed en een bezoek van Sint en Piet is niet voor elk kind in Nederland is het vanzelfsprekend. Daarom organiseert stichting People for People op dinsdag 5 december een Sinterklaasfeest voor de 286 vluchtelingenkinderen in asielzoekerscentrum Zeewolde met cadeaus, strooigoed, diverse activiteiten en een bezoek van Sinterklaas en Pieten.

De stichting zet zich in voor een Sinterklaasfeest op in totaal acht AZC’s, zo’n 1000 kinderen.

People for People en haar 120 vrijwilligers bezorgen de kinderen een onvergetelijke dag met cadeautjes, pepernoten en warme chocolademelk. In een warme en feestelijke sfeer ontstaan glimlachen op de gezichten van deze kinderen, dankzij de vrijgevigheid van Sintvoorieder1 en betrokken bedrijven waaronder Picnic, Young Colfield, Randstad, Usespace en U adviseurs.

Het Sinterklaasfeest biedt een unieke gelegenheid voor kinderen in opvanglocaties om kennis te maken met deze Nederlandse traditie. Voor veel kinderen is het de eerste kennismaking met Sinterklaas. De kinderen krijgen speelgoed dat echt voor hen is, iets wat voor velen niet vanzelfsprekend is. Waar hun klasgenoten en vriendjes wel cadeautjes krijgen van de Sint, daar is dat bij de 10% kinderen in Nederland die opgroeien in armoede niet vanzelfsprekend. Daarbij leren de kinderen elkaar beter kennen en genieten ze samen van gezelligheid en warmte.

De kinderen worden onthaald door het vrijwilligersteam van People for People. Stichting Sintvoorieder1 heeft voor elk kind een pakket met cadeautjes, afgestemd op de leeftijd en geslacht van het kind samengesteld. Samen met de kinderen worden de cadeautjes uitgepakt, wordt er gezongen en gedanst en is er tijd en ruimte voor het maken van tekeningen en het spelen van spelletjes, zoals Jenga, sjoelen en Uno. Medewerkers van de betrokken bedrijven maken hun bijdrage tastbaar door als vrijwilliger te helpen met het uitdelen van de pakjes, als Sint of als Piet op te treden en zo een grote glimlach op het gezicht van de kinderen te toveren.

Marcella Simons, directeur van Stichting People for People: “Elk kind verdient de betovering van Sinterklaas. In samenwerking met Sintvoorieder1 zijn we vastbesloten om een onvergetelijke impact te creëren. Vorig jaar hebben we tijdens onze evenementen de onbetaalbare blik in de ogen van de kinderen gezien, van het uitpakken tot het dansen na afloop. Het is ontroerend om te zien hoe kleine, gedoneerde geschenken, zoals knuffels of Duplo-treinen, in deze moeilijke tijden betekenisvol en hoopvol zijn voor degenen die hun huis moesten verlaten. De feestdagen zijn er voor iedereen. Met deze samenwerking waarborgen we dat niemand wordt buitengesloten

Deel dit artikel

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.  

  • Eikenprocessierups: meer dan alleen overlast

    Blikopzeewolde.nl- Hij is bijna elk jaar wel in het nieuws en zal bij veel mensen vooral bekend zijn om de overlast die hij kan veroorzaken: de eikenprocessierups. Maar er is veel