Politienieuws: Auto gestolen en in de hens gezet

donderdag 14 april 2022 10:58

www.blikopzeewolde.nl Elke twee weken geeft politiechef Miklos Coumou een overzicht van de gebeurtenissen waar zijn mensen bij betrokken zijn geweest. * 2 april (04.30): Een 20-jarige Zeewoldenaar reed heel langzaam op zijn brommer. Dat viel  patrouillerende agenten op. De jongeman werd aangehouden en bleek na een ademanalyse twee keer teveel alcohol te hebben geconsumeerd. Hij kreeg een PV en een rijverbod.

*2 april (02.30) Op het Bolwerk werd een 19- jarige man uit Zeewolde betrapt wegens het rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg een rijverbod en ook een PV. *3 april (04.00) op de Groenewoudseweg stond een auto in lichterlaaie. De auto bleek eigendom van een Harderwijker die eerder op de avond aangifte had gedaan van vermissing van zijn jas (met autosleutels daarin) uit een horecagelegenheid in Harderwijk.

*5 april (09.00). Aan de Oostergo werd een 30-jarige inwoner uit Sneek opgepakt wegens het overtreden van een  gebiedsverbod dat  hem eerder was opgelegd wegens huisvredebreuk. Toen werd hij pas gepakt na een achtervolging, waarbij de politie pepperspray moest gebruiken, nu ging hij gedwee mee. In het Noorden van het land is de man een bekende van de politie als veelpleger.

*5 april (19.00). Op de Gooiseweg/Nijkerkerweg een botsing tussen twee auto’s. Een 48- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De andere wagen werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Harderwijk. Beide auto’s moesten worden afgesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

*7 april (11.30). In basisschool De Regenboog werd een gaslucht geroken. Daarop werd de hele school ontruimd, de 175 leerlingen werden op deze koude dag opgevangen door hun docenten op het nabijgelegen grasveld. Bij een controle werd niets gevonden en konden de kinderen na drie kwartier weer naar binnen.

* 6 april (in de ochtend) verloor een 23-jarige man uit Tegelen een voorraad (vlak)glas op de Spiekweg. De man moest remmen waardoor het glas op het wegdek terecht kwam.

*9 april: Een 75- jarige automobilist zag op het Havikskruid twee fietsers over het hoofd. Eén viel, een 26- jarige Zeewoldese kwam op de motorkap terecht. Van schrik gaf de man gas en kwam bovenop één van de fietsen tot stilstand. De fietsers hadden geen serieus letsel, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

*9/10 april. Een poging tot inbraak aan de Vossebes. Een boef/boeven heeft gepoogd aan de achterzijde van de woning een deur en een raam te forceren. De woning werd niet betreden. De politie trof schoensporen en inbrekerswerktuig aan en startte een buurtonderzoek.

*11 april (15.30) Verkeerschaos op de rotonde bij de Tweespan op het Horsterparc toen een vrachtwagen die net vetrokken was, de oplegger ‘verloor’ en deze de rotonde blokkeerde. De oorzaak is niet bekend.

Deel dit artikel

 • Extra zes maanden ondersteuning voor klein mkb in Flevoland

  Blikopzeewolde.nl- Het kleine mkb in Flevoland kan ook in 2023 rekenen op advies en ondersteuning van het MKB Schakelteam. Dat maakte gedeputeerde Jan-Nico Appelman bekend tijdens de Outlook 2023 bijeenkomst van

  Lees meer
 • Zonnepark Bloesemlaan levert energie voor 2500 huishoudens

  Blikopzeewolde.nl- Eind vorige week werd de elektrische aansluiting van Zonnepark Bloesemlaan van TPSolar in Zeewolde in bedrijf gesteld. Na verschillende testen levert het zonnepark nu officieel groene stroom aan het net.

  Lees meer
 • Ondernemersmicrofoon: Peter Salomons van vakgarage JWS

  Blikopzeewolde.nl- Vakgarage JWS is als universeel autobedrijf onderdeel van de mobiliteit branche. Wij bieden naast in- en verkoop van auto’s al het onderhoud dat auto’s nodig hebben. Tevens zijn wij

  Lees meer