Politienieuws: Auto gestolen en in de hens gezet

donderdag 14 april 2022 10:58

www.blikopzeewolde.nl Elke twee weken geeft politiechef Miklos Coumou een overzicht van de gebeurtenissen waar zijn mensen bij betrokken zijn geweest. * 2 april (04.30): Een 20-jarige Zeewoldenaar reed heel langzaam op zijn brommer. Dat viel  patrouillerende agenten op. De jongeman werd aangehouden en bleek na een ademanalyse twee keer teveel alcohol te hebben geconsumeerd. Hij kreeg een PV en een rijverbod.

*2 april (02.30) Op het Bolwerk werd een 19- jarige man uit Zeewolde betrapt wegens het rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg een rijverbod en ook een PV. *3 april (04.00) op de Groenewoudseweg stond een auto in lichterlaaie. De auto bleek eigendom van een Harderwijker die eerder op de avond aangifte had gedaan van vermissing van zijn jas (met autosleutels daarin) uit een horecagelegenheid in Harderwijk.

*5 april (09.00). Aan de Oostergo werd een 30-jarige inwoner uit Sneek opgepakt wegens het overtreden van een  gebiedsverbod dat  hem eerder was opgelegd wegens huisvredebreuk. Toen werd hij pas gepakt na een achtervolging, waarbij de politie pepperspray moest gebruiken, nu ging hij gedwee mee. In het Noorden van het land is de man een bekende van de politie als veelpleger.

*5 april (19.00). Op de Gooiseweg/Nijkerkerweg een botsing tussen twee auto’s. Een 48- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De andere wagen werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Harderwijk. Beide auto’s moesten worden afgesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

*7 april (11.30). In basisschool De Regenboog werd een gaslucht geroken. Daarop werd de hele school ontruimd, de 175 leerlingen werden op deze koude dag opgevangen door hun docenten op het nabijgelegen grasveld. Bij een controle werd niets gevonden en konden de kinderen na drie kwartier weer naar binnen.

* 6 april (in de ochtend) verloor een 23-jarige man uit Tegelen een voorraad (vlak)glas op de Spiekweg. De man moest remmen waardoor het glas op het wegdek terecht kwam.

*9 april: Een 75- jarige automobilist zag op het Havikskruid twee fietsers over het hoofd. Eén viel, een 26- jarige Zeewoldese kwam op de motorkap terecht. Van schrik gaf de man gas en kwam bovenop één van de fietsen tot stilstand. De fietsers hadden geen serieus letsel, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

*9/10 april. Een poging tot inbraak aan de Vossebes. Een boef/boeven heeft gepoogd aan de achterzijde van de woning een deur en een raam te forceren. De woning werd niet betreden. De politie trof schoensporen en inbrekerswerktuig aan en startte een buurtonderzoek.

*11 april (15.30) Verkeerschaos op de rotonde bij de Tweespan op het Horsterparc toen een vrachtwagen die net vetrokken was, de oplegger ‘verloor’ en deze de rotonde blokkeerde. De oorzaak is niet bekend.

Deel dit artikel

  • Ook Zeewolde vraagt rijk desnoods crisis- en herstelwet in te zetten voor probleem netcongestie

    Blikopzeewolde.nl- Het tekort aan transportcapaciteit op het energienet, de invloed hiervan op onder meer op de economie,   woningbouw, maatschappelijke voorzieningen en klimaatmaatregelen is groot. De netbeheerders TenneT en Liander

  • Avond van de Ondernemer: Topondernemers presenteren zich

    Blikopzeewolde.nl- Elk jaar midden november komen ondernemers en genomineerden voor de Topondernemers bijeen in grandcafe/theater The Lux. Deze editie niet meer de Ondernemer- en Centrumondernemer van het jaar, maar de

  • Boeren en tuinders maken werk van paddenstoelen

    Blikopzeewolde.nl- In Nederland worden door bijna 100 bedrijven jaarlijks honderden miljoenen kilogram paddenstoelen gekweekt. Toch bestaat er al een aantal jaren geen opleiding meer gespecialiseerd in het kweken van paddenstoelen. Dit