Politienieuws: Auto gestolen en in de hens gezet

donderdag 14 april 2022 10:58

www.blikopzeewolde.nl Elke twee weken geeft politiechef Miklos Coumou een overzicht van de gebeurtenissen waar zijn mensen bij betrokken zijn geweest. * 2 april (04.30): Een 20-jarige Zeewoldenaar reed heel langzaam op zijn brommer. Dat viel  patrouillerende agenten op. De jongeman werd aangehouden en bleek na een ademanalyse twee keer teveel alcohol te hebben geconsumeerd. Hij kreeg een PV en een rijverbod.

*2 april (02.30) Op het Bolwerk werd een 19- jarige man uit Zeewolde betrapt wegens het rijden onder invloed van drugs. Hij kreeg een rijverbod en ook een PV. *3 april (04.00) op de Groenewoudseweg stond een auto in lichterlaaie. De auto bleek eigendom van een Harderwijker die eerder op de avond aangifte had gedaan van vermissing van zijn jas (met autosleutels daarin) uit een horecagelegenheid in Harderwijk.

*5 april (09.00). Aan de Oostergo werd een 30-jarige inwoner uit Sneek opgepakt wegens het overtreden van een  gebiedsverbod dat  hem eerder was opgelegd wegens huisvredebreuk. Toen werd hij pas gepakt na een achtervolging, waarbij de politie pepperspray moest gebruiken, nu ging hij gedwee mee. In het Noorden van het land is de man een bekende van de politie als veelpleger.

*5 april (19.00). Op de Gooiseweg/Nijkerkerweg een botsing tussen twee auto’s. Een 48- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats kwam bekneld te zitten in zijn voertuig. De andere wagen werd bestuurd door een 25-jarige vrouw uit Harderwijk. Beide auto’s moesten worden afgesleept. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

*7 april (11.30). In basisschool De Regenboog werd een gaslucht geroken. Daarop werd de hele school ontruimd, de 175 leerlingen werden op deze koude dag opgevangen door hun docenten op het nabijgelegen grasveld. Bij een controle werd niets gevonden en konden de kinderen na drie kwartier weer naar binnen.

* 6 april (in de ochtend) verloor een 23-jarige man uit Tegelen een voorraad (vlak)glas op de Spiekweg. De man moest remmen waardoor het glas op het wegdek terecht kwam.

*9 april: Een 75- jarige automobilist zag op het Havikskruid twee fietsers over het hoofd. Eén viel, een 26- jarige Zeewoldese kwam op de motorkap terecht. Van schrik gaf de man gas en kwam bovenop één van de fietsen tot stilstand. De fietsers hadden geen serieus letsel, vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.

*9/10 april. Een poging tot inbraak aan de Vossebes. Een boef/boeven heeft gepoogd aan de achterzijde van de woning een deur en een raam te forceren. De woning werd niet betreden. De politie trof schoensporen en inbrekerswerktuig aan en startte een buurtonderzoek.

*11 april (15.30) Verkeerschaos op de rotonde bij de Tweespan op het Horsterparc toen een vrachtwagen die net vetrokken was, de oplegger ‘verloor’ en deze de rotonde blokkeerde. De oorzaak is niet bekend.

Deel dit artikel

 • Open dag bouwplaats kruispunt N302 Ganzenweg-Knardijk.

  Blikopzeewolde.nl- De provincie Flevoland houdt open dag op de bouwplaats N302 Ganzenweg-Knardijk. Sinds 2020 wordt er gewerkt; de turborotonde N302 Ganzenweg-Knardijk wordt omgebouwd zodat het wegverkeer straks weer vlot en

  Lees meer
 • Kistenbewaring belangrijk voor toekomst biologische boer

  Blikopzeewolde.nl- Nét voordat de oogst gaat beginnen, is de kistenbewaring van Maatschap Veenink  klaar. De toekomstbestendige schuur kan er mede voor kan zorgen dat de  biologische producten op een goede

  Lees meer
 • Auto huren via vergelijkingssite

  Blikopzeewolde.nl – Vandaag de dag kun je ontzettend veel vergelijken. Niet alleen de zorgverzekering, het telefoonabonnement of de energieleverancier, je kunt ook de verhuurder van je auto vergelijken. Maar hoe werkt

  Lees meer