Politienieuws: auto over de kop bij maken foto tulpenveld

donderdag 28 april 2022 11:13

www.blikopzeewolde.nl Elke twee weken geeft politiechef Milkos Coumou een overzicht van de zaken waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 21 april (rond 16.00 uur) had een 71- jarige automobilist op het Havikskruid dubbel pech. Bij het achteruitrijden zag de man een  wandelaar over het hoofd en reed deze aan. Bij het terugrijden reed een fietser, een 19 jarige man Zeewoldenaar. tegen de auto aan. De ambulance kwam ter plekke. Er was geen noemenswaardig letsel. Van de wandelaar had de politie geen gegevens.

 • Op 15 april (01.30) zagen agenten een snorfietser zonder licht. De19- jarige Zeewoldenaar had ook nog eens te diep in het gaasje gekeken. Naast een boete werd zijn rijbewijs ingenomen.
 • Op 15 april (ca. 15.45) was er een aanrijding tussen een loopfiets en een scootmobiel. Hierbij kwam de 3-jarige met de benen klem te zitten. De ambulance kwam ter plekke. De kleuter hield er geen letsel aan over.
 • Tussen 14 4n 16 april werd 300 lieter diesel gestolen uit een landbouwvoertuig dat geparkeerd stond (op een afgesloten deel) langs de Vogelweg ter hoogte van de Knarweg. De machine werd ook vernield en er werd getracht brand te stichten.
 • Op 17 april (03.30) werd op het Jolpad een 17-jarige Zeewoldenaar op een snorfiets betrapt bij het rijden onder invloed. Hij had twee keer meer dan toegestaan gedronken. De jongen kreeg een rijverbod en een boete. Hij is overgedragen aan zijn ouders.
 • Op 18 april (rond 15.30) werd een bermbrandje ontdekt langs de Gooiseweg. Daarna werd een tweede brandhaard ontdekt en daarna nog drie. De brandweer heeft de brandjes geblust. Er werd een man gezien, klein van postuur en met een hoofdtelefoon op. De politie roept getuigen op: 0800- 8844.
 • Op 19 april rond 16.00 uur raakte op een windmolenpad een quad in een sloot. De bestuurder, een 18 jarige Zeewoldenaar, zag door het hoge gras niet dat er een sloot liep. Hij werd uit de quad geslingerd en kwam aan de andere kant terecht. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht maar er was geen letsel.
 • 20 april (03.00) Op de Knardijk  zag een 25-jarige automobilist uit Zeewolde een 45-kilometerauto over het hoofd. Deze werd bestuurd door een 17- jarige jongen uit Zeewolde. Het autoootje sloeg enkele malen over de kop. De bestuurder werd naar het ziekenhuis gebracht en bleek een hersenschudding te hebben.
 • Op 27 april (17.00) stopte de bestuurder van een auto uit Spanje op de Gooiseweg, half in de berm, half op de weg om een foto te maken van een tulpenveld. Een 35-jarige bestuurder uit Velserbroek probeerde de stilstaande auto te ontwijken. Eén van de wagens sloeg daarbij een paar keer over de kop. In de auto waren kinderen aanwezig. Wonder boven wonder kwam iedereen er zonder kleerscheuren vanaf. Beide auto’s werden afgesleept. Een deel van de weg werd een tijdlang afgezet.
 • Op 28 april )06.30)  op de Gooiseweg een eenzijdig ongeval met letsel. een 57- jarige Zeewoldenaar was onderinvoeld van alcohol, reed snel en, dat wordt nog onderzocht, mogelijk zonder veiligheidsgordel. De auto kwam dwars op de rijbaan te staan.

Deel dit artikel

 • Column Mariette: ‘Ik wil niet van mijn eiland af!’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen. Ze woont sinds kort in Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer
 • Muzikaal cabaret (S)Experiment van Kirsten van Teijn

  Blikopzeewolde.nl- In haar voorstelling ‘(S)EXPERIMENT’ onderzoekt Kirsten de vormen van liefde in de 21e eeuw.  Van dit muzikaal cabaret is te genieten op zaterdag 8 oktober  in het theater van The

  Lees meer
 • Afspraken om sneller, goedkoper en duurzamer woningen te bouwen

  Blikopzeewolde.nl- Sneller, goedkoper en duurzamer woningen bouwen. Welke gemeente zou dat nu niet willen nu er zoveel woningen te kort zijn. Gedeputeerde Jan de Reus van de provincie Flevoland ondertekende gisteren

  Lees meer