Politienieuws: conditie van de agent was beter

donderdag 31 maart 2022 12:56

www.blikopzeewolde.nl Elke twee weken geeft politiebaas Miklos Coumou een overzicht van zaken waar zijn mensen bij betrokken waren. *Op 24 maart zag een politieman op de Strandweg een gezochte man, een 17- jarige uit Purmerend. Van hem was een foto verspreid en de diender had dit goed opgeslagen. De jongen ging er vandoor maar de conditie van de agent was beter. De jongen bleek een neppistool bij zich te hebben. Hij had zich onttrokken aan een uitspraak van de rechter, die hem in een gesloten inrichting wilde hebben.

*Op 20 maart (03.30) werd een man uit Zeewolde aangehouden omdat hij ‘onlogisch’ reed (hij reed enkele malen dezelfde route. De 19-jarige was onder invloed van drugs.. Zijn bloed werd geprikt en hij kreeg een PV en een rijverbod.

*Op 24 maart (22,45) Op de Assemblageweg slingerde een auto heen en weer. De bestuurder, een 22-jarige Almeerder, bleek verdovende middelen gebruikt te hebben. Op het bureau werd hem een bloedtest afgenomen. Hij kreeg een PV (Proces Verbaal) en een rijverbod.

*Op 26 maart (02.30) werd een 26- jarige man uit Lelystad aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij reed onverzekerd rond en zijn rijbewijs was al een keer ingenomen.

*Op 28 maart (rond 24.00) werd een 18-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Op het bureau werd hem door de GGD- arts een bloedtest afgenomen. (soms wordt al op straat een ‘indicatie’test afgenomen)

*Op 17 maart, bij het oversteken van de Dasselaarweg, kwam een 74-jarige dame met haar scootmobiel in de berm. Het mobiel kwam daarbij op haar terecht. Ze is met de ambulance naar het ziekenhuis in Harderwijk vervoerd.

*Op 19 maart (16.30) stal een 32-jarige man uit Zeewolde uit een winkel aan de Gouwzee. Het personeel achtervolgde hem. De man had een geprepareerde tas bij zich.

*Op 21 maart  werd een 73-jarige man betrapt op een winkeldiefstal. Hij bekende direct en had voor 40 euro aan goederen meegenomen.

*26 maart (05.00) een medewerker van een bedrijf aan de Fabricageweg werd op heterdaad betrapt bij het wegnemen van een telefoon. Er waren de afgelopen tijd meer telefoons verdwenen. Het doel van de man uit Deventer was deze door te verkopen. ook een andere man uit Deventer werd aangehouden. De mannen waren 20 en 22 jaar oud.

*tussen 25 en  en 28 maart werd bij een bedrijf aan de Productieweg niets gestolen. Inbrekers die een kantoor binnenkwamen via een in aanbouw zijnde loods, hadden wel wat gereedschap en twee computers klaargezet om mee te nemen, maar zij werden in hun arbeid gestoord door het alarm en namen de benen.

Deel dit artikel