Politienieuws: motorrijder merkt niets van politie-achtervolging

donderdag 15 september 2022 10:27

Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanmorgen het gebruikelijke  overzicht van gebeurtenissen waar zijn mensen in de afgelopen twee weken bij waren betrokken. * Op 1 september een poging tot inbraak aan de Orion. De inbreker werd in zijn werkzaamheden gestoord door de bewoner die wakker was geworden. De boef liet inbrekerswerktuig achter, dat wordt nu onderzocht. Ook werd een buurtonderzoek gedaan. De onverlaat is een blanke jongen van ongeveer 20 jaar.

*Op 2 september in de middag werd een supermarkt aan de Gouwzee ontruimd nadat de brandmelder afging. Bleek dat er rookontwikkeling was in een mistgenerator. Een mistgenerator wordt gebruikt om tijdens een overval mist in het pand te spuiten, waardoor de situatie ‘onhelder’ wordt.

*Op dezelfde 2e september kreeg een 61- jarige Zeewoldenaar, een medewerker van de keuken bij de golfclub, een ongeluk. Er viel een mes van een tafel en raakte een spatader, het bloed vloeide ruim, maar een pleister bleef uiteindelijk afdoende.

*Op 3 september aan het begin van de avond, reed op de Strandweg een motorrijder een auto tegemoet. Helaas voor de 28-jarige bestuurder uit Zeewolde, de motorfiets had geen kenteken, was het een politieauto. De agenten keerden de auto en zetten de achtervolging in met zwaailicht en sirene. Toen de motorrijder werd aangehouden op het Stevinhof zei hij geen stopteken gezien te hebben en ook de zwaailichten en de geluidssignalen waren hem ontgaan. Dat vonden de agenten opvallend, omdat de motorrijder wel had omgekeken.

*Op 5 september, aan het begin van de avond, zagen agenten dat de bestuurder van een landbouwvoertuig met zijn mobiel belde. Het voertuig bleek ook te breed, wel een halve meter( maximale breedte mag drie meter zijn). De 26- jarige bestuurder had ook de scherpe delen niet goed afgeschermd. De man kreeg een bekeuring en de opdrachtgever werd op de hoogte gesteld.

*Op 6 september, aan het eind van de middag, was de politie bij een bermbrandje aan de Elementen. Een buurtbewoner was al bezig te blussen met een gieter. De brandweer bluste na.

*Op dezelfde dag, ook in de middag, viel op een weiland bij de Schillinkweg een 21-jarige Harderwijkse van haar paard. Ze wist met haar mobiel vrienden te bellen, die de politie verwittigden. Door de ambulance werd zij met een gebroken sleutelbeen en een hersenschudding naar het AMC gebracht.

*Op 10 september, in de nacht, zag de chauffeur van een ambulance op de Gooiseweg een auto slingerend rijden. De koene broeder bracht de politie op de hoogte, die de chauffeur zijn auto enkele malen de berm in zag sturen. Op de Spiekweg werd de chauffeur, een 60-jarige Zeewoldenaar, aangehouden. Er lagen blikken bier in de auto. Bij de blaastest bleek de man ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol in het bloed te hebben.

*Op 14 september, in de ochtend, viel een 15-jarig meisje uit Zeewolde wel heel ongelukkig met haar fiets. Haar voet raakte beklemd tussen voorvork en voorwiel. Pijnlijk. De agenten wisten haar met gereedschap te bevrijden. Het meisje herinnerde zich niets van haar val. Haar enkel leek gebroken.

 

Deel dit artikel

  • Woonpalet mag in 2024 meer woningen toe te wijzen aan middeninkomens (en andere prestatieafspraken)

    Blikopzeewolde.nl- Woningbouwcorporatie Woonpalet mag volgend jaar eenmalig meer woningen toewijzen aan middeninkomens. Afgelopen jaren wees Woonpalet minimaal 92,5% van de woningen toe aan huishoudens met een laag inkomen (de primaire doelgroep). In de

  • Voorlichtingsbijeenkomst criminaliteit buitengebied

    Blikopzeewolde.nl- De onderwereld is steeds duidelijker in het buitengebied aanwezig. Met name (leegstaande) schuren zijn gewild om er drugs in te fabriceren. Verbale en fysieke agressie, intimidatie en afpersing,

  • Vervoersverbod in verband met vogelgriep

    Blikopzeewolde.nl- In Putten is vogelgriep vastgesteld op een leghennenbedrijf. Binnen het 10-kilometergebied rondom het bedrijf geldt een vervoersverbod. De 10 kilometergrens vanuit Putten loop over een groot deel van