Record aantal schepen bij Havendagen Zeewolde!

woensdag 28 juni 2023 11:51

Blikopzeewolde.nl- De Havendagen Zeewolde vinden dit jaar alweer voor de zesde keer plaats, van vrijdag 7 tot en met 9 juli. De organisatie verheugt zich op een recordaantal schepen die allemaal in dat weekend te bewonderen zijn aan de kade van de Aanloophaven.  Het evenement is gratis toegankelijk. “In de loop van de vrijdagmiddag komen de circa zeventig boten aan,  wat ’s avonds voor een mooi schouwspel zorgt als de boten worden verlicht. Wij zijn trots dat er dit jaar weer zoveel schippers komen, het zijn echt allemaal stuk voor stuk unieke schepen”, zegt Jakob de Vries, bestuurslid evenementen van Puur Zeewolde. Ook de KNRM is weer van de partij maar ook het stoomschip Christiaan Brunings en de mijnenveger de Mahu.

Wethouder Winnie Prins heet de schippers ‘s middags van harte welkom tijdens de rondgang door de haven waarna de Havendagen Zeewolde vlag gehesen wordt bij de feesttent. Deze locatie vormt het hele weekend het hart van de activiteiten. ’s Avonds wordt het programma afgetrapt met de soul-, funk- en discoband Mind Funk afgesloten met een spetterend optreden van de De Dijk-tributeband Laaiend Vuur.

Programma vol unieke activiteiten en muziek
De zaterdag start met een vol programma. In de volle Aanloophaven vindt er een kunst- en oude ambachtenmarkt plaats aangevuld met een zomermarkt in het centrum van Zeewolde. Nostalgie is er in de vorm een collectie stationaire motoren. En zijn er volop mogelijkheden op kennis te maken met de verschillende watersportgerichte en andere landactiviteiten. Een unieke beleving voor de bezoekers is een tochtje op het water met een van de opduwers. Tegen een kleine vergoeding vaar je al mee, alleen niet op het moment dat ’s middags de trekproef met deze schepen gedaan wordt. De avond wordt afgesloten met een echte Nederlands optreden van de bekende smartlappenband Diep Triest. Feest met de hoofdletter F en Meezingen met de letter M!

Het programma op de zondag is er een die er ook mag zijn! De dag start met een oecumenische kerkdienst in de tent en gevolg de kunst- en ambachtenmark en kunnen er weer allerlei watersportactiviteiten ondernomen worden. Ook deze middag ontbreekt de muzikale noot niet, diverse optredens staan ingepland in de feesttent. Aan het eind van de middag wordt de vlag gestreken en komt er einde aan de drie nautische dagen in Zeewolde.

Stem zaterdag 8 juli mee op “Mooiste boot” door de QR-code bij de boten te scannen en jouw favoriete schip aan te vinken.

Deel dit artikel

  • Sjors van der Panne zingt zijn chansons bij ZeewildeLive

    Blikopzeewolde.nl- In 2014 haalde hij de finale van The Voice of Holland met zijn vertolking van het lied “Zeg me dat het niet zo is”. Sjors van der Panne treedt zaterdag

  • VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

    Blikopzeewolde.nl- Het thema van de Kinderboekenweek (4-15 oktober) is ‘Bij mij thuis’. Dit thema sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van de VoorleesExpress. De vrijwilligers van de VoorleesExpress komen

  • Elisia’s boekenkeuze: ‘De school voor perfecte bruiden’ van Aimie K. Runyan

    Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert cultuur wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt als content creator bij