Scouting Nederland ontvangt duurzame lelievlet van gemeente Zeewolde

vrijdag 12 augustus 2022 15:14

Blikopzeewolde.nl- Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed op vrijdag 12 augustus, schonk burgemeester Gerrit Jan Gorter namens gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet  aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland. Scoutingvoorzitter Jaap Boot nam deze symbolisch in ontvangst. Een Lelyvlet is een zeil/roeiboot.

Het college vindt Scouting en het Scoutinglandgoed en daarmee ook de grootschalige evenementen belangrijk, zoals Nawaka, dat eens per vier jaar georganiseerd wordt. Zij hebben daarin een prettige samenwerking gevonden. Deze evenementen zijn belangrijk voor Zeewolde als het gaat om de levendigheid en de economie. Ook biedt het aan ondernemers in Zeewolde kansen om hierop mee te liften.

Burgemeester  Gorter: “Wij zijn blij met de roering en de bijdrage die Scouting Nederland levert aan Zeewolde. Met de schenking willen wij wat terug doen. Het is niet alleen een mooie herinnering aan Nawaka, maar het draagt ook bij aan onze duurzaamheidsambitie als het gaat om hergebruik van plastic afval. Duurzaamheid is voor zowel Scouting Nederland als gemeente Zeewolde belangrijk. Daarom is dit geschenk zo passend. De lelievlet is namelijk duurzaam, want het is gemaakt van plastic afval. Bovendien sluit het helemaal aan bij het thema van Nawaka: wonderschoon.”

Jaap Boot, voorzitter Scouting Nederland: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor scouts in heel Nederland en daar zetten we dan ook vol op in. We zijn de gemeente heel dankbaar voor het schenken van deze lelievlet. Deze gaat scouts veel plezier brengen op en rond het water.”

Op het zeil wordt trots het wapen van Zeewolde getoond. In het wapen van Zeewolde zijn ook de belangrijke elementen van Scouting verwerkt.

Deel dit artikel

  • Windpark levert bijdrage aan 21 mooie dorpsinitiatieven

    Blikopzeewolde.nl-  Het Windpark Zeewolde levert inkomen op voor de deelnemende boeren, levert een bijdrage aan de energietransitie maar levert ook financiën op voor het dorp. Dat heet de gebiedsgebonden

  • Onderhoud oude gronddepot: groene leerlingen Toermalijn druk in de weer

    Blikopzeewolde.nl-  De Toermalijn uit Zeewolde doet mee met ‘Je school kan de boom in’ van Landschapsbeheer. Dat was vorige week goed te merken, in het Gronddepot kon u kinderen van

  • Eerste jongerenlintje is voor McKayla Resosemito

    Blikopzeewolde.nl- Gisteren, op de Internationale Dag van de rechten van het Kind, kreeg McKayla Resosemito (15 jaar) het allereerste jongerenlintje van de gemeente Zeewolde. Burgemeester Gerrit Jan Gorter prees haar