Scouting Nederland ontvangt duurzame lelievlet van gemeente Zeewolde

vrijdag 12 augustus 2022 15:14

Blikopzeewolde.nl- Tijdens de relatiedag van Nawaka op het Scoutinglandgoed op vrijdag 12 augustus, schonk burgemeester Gerrit Jan Gorter namens gemeente Zeewolde een duurzame lelievlet  aan het nationaal waterkamp van Scouting Nederland. Scoutingvoorzitter Jaap Boot nam deze symbolisch in ontvangst. Een Lelyvlet is een zeil/roeiboot.

Het college vindt Scouting en het Scoutinglandgoed en daarmee ook de grootschalige evenementen belangrijk, zoals Nawaka, dat eens per vier jaar georganiseerd wordt. Zij hebben daarin een prettige samenwerking gevonden. Deze evenementen zijn belangrijk voor Zeewolde als het gaat om de levendigheid en de economie. Ook biedt het aan ondernemers in Zeewolde kansen om hierop mee te liften.

Burgemeester  Gorter: “Wij zijn blij met de roering en de bijdrage die Scouting Nederland levert aan Zeewolde. Met de schenking willen wij wat terug doen. Het is niet alleen een mooie herinnering aan Nawaka, maar het draagt ook bij aan onze duurzaamheidsambitie als het gaat om hergebruik van plastic afval. Duurzaamheid is voor zowel Scouting Nederland als gemeente Zeewolde belangrijk. Daarom is dit geschenk zo passend. De lelievlet is namelijk duurzaam, want het is gemaakt van plastic afval. Bovendien sluit het helemaal aan bij het thema van Nawaka: wonderschoon.”

Jaap Boot, voorzitter Scouting Nederland: “Duurzaamheid is een belangrijk thema voor scouts in heel Nederland en daar zetten we dan ook vol op in. We zijn de gemeente heel dankbaar voor het schenken van deze lelievlet. Deze gaat scouts veel plezier brengen op en rond het water.”

Op het zeil wordt trots het wapen van Zeewolde getoond. In het wapen van Zeewolde zijn ook de belangrijke elementen van Scouting verwerkt.

Deel dit artikel

 • Column Mariette: ‘Ik wil niet van mijn eiland af!’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen. Ze woont sinds kort in Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer
 • Nog twee opvanglocaties voor Oekraïners

  Blikopzeewolde.nl- De gemeente opende al twee opvanglocaties voor Oekraïners. Daar is eerder deze maand een derde bijgekomen aan de Baardmeesweg, er kunnen 12 mensen terecht. Een aantal plekken is voor

  Lees meer
 • Coronavaccinatielocatie mindervalide mensen in Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Vanaf 5 oktober kunnen inwoners van Zeewolde die mindervalide zijn in hun eigen gemeente de herhaalprik tegen corona halen. Dat kan in het Medisch Centrum Waterland aan de Horsterweg 30.

  Lees meer