Straathoekwerk: Wie wordt er nu blij van dit regeltje?

vrijdag 17 november 2023 14:58

Blikopzeewolde.nl- Wie er blij wordt van de wettelijke aanbestedingsregels rondom het straathoekwerk? De gemeente niet, te lezen aan de toon van het persbericht, Nummer-13 niet- de organisatie die het straathoekwerk sinds 2012 naar volle tevredenheid verzorgt en bovenal de jongeren niet. De zorgvuldig opgebouwde (vertrouwens)band tussen Nummer-13 en de jongeren wordt per 1 januari verbroken door deze rigide regelgeving.

De afgelopen maanden is er een aanbestedingsproces gevolgd rondom straathoekwerk. De uitvoeringspartner Nummer 13 is sinds 2012 voor het straathoekwerk in Zeewolde actief. Met deze partner is het contract meerdere keren verlengd. Wettelijk gezien was het niet meer mogelijk om dit nogmaals te verlengen en moest er in juli een Europese Aanbesteding worden gestart. Geïnteresseerde partijen konden zich tot oktober inschrijven.

Een beoordelingscommissie heeft vervolgens de ingediende stukken op kwaliteit beoordeeld. Dit waren geanonimiseerde stukken die niet herleidbaar zijn tot een organisatie. Het was dus niet bekend welke organisatie wat had ingediend. Alle partijen voldeden aan de voorwaarden en waren geschikt. De commissie kon onafhankelijk een oordeel vellen over de kwaliteit van de inschrijvingen en heeft het beste plan gekozen. Hieruit is de keuze gevallen op Stichting Jeugd-Punt. Tot 15 november was er voor de partijen gelegenheid om bezwaar aan te tekenen.

Erik van de Beld (wethouder gemeente Zeewolde). “Ik heb er alle vertrouwen in dat het straathoekwerk vanaf januari ook goed ingevuld is voor onze kwetsbare jongeren. Als gemeente willen we ook onze dank uitspreken naar Nummer-13 die zich en voor onze jongeren inzet en van grote betekenis is geweest.”  De komende tijd wordt gestart met de overdracht tussen de twee partijen.

Straathoekwerk is een vorm van hulpverlening aan jongeren en jongvolwassenen (risicojongeren). Een belangrijk doel van het straathoekwerk is jongeren en jongvolwassenen laten inzien dat zij zelf de capaciteit hebben om op eigen benen te kunnen staan en lastige situaties te kunnen oplossen. De methodiek straathoekwerk is intensief en voor een selecte groep jongeren en jongvolwassenen beschikbaar. Tot 1 januari is Nummer-13 nog de aanbieder. De komende tijd wordt gestart met de overdracht tussen de twee partijen. Stichting Jeugd-Punt start vanaf 1 januari.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Deel dit artikel

  • Column: Weet wat je kiest!

    Blikopzeewolde.nl- Vandaag gaan we weer naar de stembus voor de verkiezingen van de Tweede Kamer. Maak vooral gebruik van je stemrecht! En laat je leiden door wat goed voor jou

  • Verbouwing raadszaal: gemeenteraad weg uit gemeentehuis

    Blikopzeewolde.nl- De gemeenteraad zelf moet er nog een beslissing over nemen maar als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt worden er straks geen vergaderingen van de gemeenteraad

  • Motiemarkt (16 november)met burgerideeen voor een socialere veiliger en levendiger Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Op donderdagavond 16 november organiseert de gemeenteraad van Zeewolde een motiemarkt. Inwoners van Zeewolde presenteren daar hun idee voor een socialer, veiliger of levendiger Zeewolde. Op de motiemarkt presenteren