Sylvester van den Hengels ‘Art Tribute to the Iceman’

dinsdag 25 oktober 2022 13:38

Blikopzeewolde.nl- Het gebeurt niet elke dag dat je zo’n bijzondere man ontmoet. Een ‘ijskoude ontmoeting,’ die juist warm blijkt te zijn. ‘De zon scheen door de bladeren van een Palmboom heen.’Door de akoestiek van een grote glazen kamer vol met tropische planten, klonk in de verte ritmisch Tromgeroffel……Het tromgeroffel stopte, en er klonken voetstappen.’Heeeee!’ ‘De Kunstenaar!’ terwijl hij naar mij toeliep, met een brede glimlach sloeg hij zijn arm om mij heen. ‘Prachtig man.’ Machtig!’ Machtig mooi’, zei hij met zijn oeroude klinkende stem. Om dat van de man te horen die mijn leven zo heeft veranderd, met zijn Methode, met zelfs ‘helpt om kunst te creëren, dagelijks… Dat raakt mij.

Even later, in een relaxte zitruimte, ontstond een bijzonder gesprek. Terwijl hij het kunstwerk bekeek vertelde Wim iets puurs over zichzelf, vanuit zijn hart. Het raakte mij en ik zei blij: “Prachtig zeg, hoe je dit zo zeggen doet. Mannn…. Ik wou dat ik dit opgenomen had.” Wim pakte zonder aarzeling het schilderij op, richtte zich tot de camera en herhaalde zijn boodschap. Rakend, intens krachtig, recht vanuit zijn hart. Met daarin ook een sterke verwijzing naar zijn nieuwe grote project dat eraan komt.

Een man die velen op de wereld inspireert, zo ook mij. Met ademhalingsoefeningen en koude-trainingen lukt het mij om terug te keren naar mijn kern. Zoals tijdens mijn werk, mijn passie; het creëren van kunst. Of zoals andere mensen, die met zijn trainingen de Kilimanjaro beklimmen. Sommige zelfs zonder bovenkleding en/of met heftige vormen van kanker of reuma. Wim Hof’s methode bewijst dat iedereen het kan. Hoe dat werkt? Wat is daarvoor nodig? Laat je nieuwsgierigheid winnen en informeer gerust bij één van de instructeurs om kennis te maken. www.wimhofmethod.com

Fotografie: Wendy Jongerden

Tekst loopt door onder de foto

Over Sylvester van den Hengel, Collectors Edition Artist

‘Welkom hier! Ik zag weer een hoop nieuwe gezichten voorbijkomen. Ik zal mijzelf daarom even kort aan je voorstellen, voor zover dat kan zo op papier.Zoals je misschien al ziet of raadt, is kunst mijn grootste passie. Diepvanbinnen voel ik dit altijd in mij branden. Creeëren, kunst maken en iets waardevols voor klanten op papier zetten. Het hele kunstproces naar het eindresultaat toe is geweldig, van het visualiseren, tot de eerste potloodlijnen, naar het tevoorschijn brengen van karakterkenmerken van een persoon. Regelmatig verschijnen er waterige ogen als opdrachtgevers de tekening ophalen. ‘Het is net alsof hij er weer is.’ Of ‘ik weet niet hoe ik je kan bedanken… dit is meer dan een tekening.’ Het blijft mij verwonderen en ik voel veel dankbaarheid dat ik dit mag betekenen, door te tekenen. Dankjewel voor alle leuke nieuwe opdrachten die zijn binnengekomen.’

In mijn visie is een foto van iemand een momentopname, en is daarom iets platter, een momentum.  Maar in een Kunstwerk….. kun je bijvoorbeeld alle emoties en vele karakterkenmerken laten zien. Ik houd ervan om gefascineerd van raken, met ieder portret. Om dat te op beeld te brengen, Playfull.’

‘Vind jij het ook mooi om aan een dierbare een persoonlijk Cadeau te geven? Stuur mij gerust een bericht en ik zet de potloden voor je aan het werk.’ www.collectorseditionartist.com

Binnenkort meer, ook over een persoonlijke inkijk

Deel dit artikel

  • 40 jaar Zeewolde: muzikale- en culturele vaartocht; doe ook mee!

    Op zaterdag 14 september staat een evenement gepland voor de viering van 40 jaar Zeewolde in en rondom de vaarroute de Blauwe Diamant. Mensen met een bootje kunnen op

  • Boeken: Elisia over ‘De nachtegaal’ van Kristin Hannah

    Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert cultuur wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt als content creator

  • Expositie in gemeentehuis door tienerleerlingen Atelier Trecolori

    Blikopzeewolde.nl-  In het gemeentehuis van Zeewolde hangt een expositie van werken van leerlingen van atelier Trecolori. De expositie kunt u van half januari t/m eind februari 2024 in de