Voor de vierde keer op rij ploggen voor een leefbaar Zeewolde

zaterdag 17 september 2022 17:36

Blikopzeewolde.nl- Leefbaar Zeewolde organiseert op 1 oktober het vierde plogging event in ons dorp. Wie wordt de winnaar van de plogging-prijs? Onder het motto ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’ reikt de lokale partij vuilniszaken uit en voorziet de deelnemende ploggers van een hesje en handschoenen. Van 10.00-13.00 kunnen deelnemers zich aanmelden bij de stand die staat bij de oversteekplaats van Albert Heijn, tegenover Juwelier Christoffels op het Dalkruid.

Bij het inleveren van het verzamelde vuil wacht een kleine ludieke beloning. Diegene die de leukste selfie inlevert zal worden beloond met de ‘Ploggingprijs’. De selfie kan worden verstuurd naar plogging@leefbaarzeewolde.nl, onder vermelding ‘selfie-plogging’. Plogging, een uit Zweden overgewaaid initiatief beoogt het ‘plocka’ (pakken; Zweeds) en ‘joggen’ te combineren om zwerfafval te verzamelen in meegenomen vuilniszakken. Het is uiteraard niet noodzakelijk om te rennen, men kan ook in een ‘trash walking’ ritme wandelend het zwerfafval opruimen. Voorgaande jaren was het plogging event een groot succes en werd er ongeveer 300 kg zwerfafval verzameld.

Met deze actie hoopt Leefbaar Zeewolde dat ploggers een bijdrage kunnen leveren aan een ‘Zeewolde Zonder Zwerfafval’. Uit onderzoek blijkt dat zwerfafval een van de grootste ergernissen is. ‘Een schoon dorp is een prettig dorp’, beaamt Evert Ekker medeorganisator van het evenement. ‘We hopen dat mensen enthousiast worden om dergelijke schoonmaakacties met regelmaat te doen’.

Voor meer informatie: 0616782007.

Deel dit artikel

 • Column Mariette: ‘Ik wil niet van mijn eiland af!’

  Blikopzeewolde.nl- Mariette Oosterhoff woonde tot voor kort met haar man in Voorthuizen. Ze woont sinds kort in Zeewolde. Waarom koos ze voor ons mooie dorp? En hoe burgert een nieuweling

  Lees meer
 • Nog twee opvanglocaties voor Oekraïners

  Blikopzeewolde.nl- De gemeente opende al twee opvanglocaties voor Oekraïners. Daar is eerder deze maand een derde bijgekomen aan de Baardmeesweg, er kunnen 12 mensen terecht. Een aantal plekken is voor

  Lees meer
 • Coronavaccinatielocatie mindervalide mensen in Zeewolde

  Blikopzeewolde.nl- Vanaf 5 oktober kunnen inwoners van Zeewolde die mindervalide zijn in hun eigen gemeente de herhaalprik tegen corona halen. Dat kan in het Medisch Centrum Waterland aan de Horsterweg 30.

  Lees meer