Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

donderdag 24 november 2022 10:49

Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn). Een 13-jarige had iets weggenomen, niet iets groot maar ook geen rolletje drop. De jongen zei het detectiepoortje te willen testen en had daar een gedegen studie van gemaakt. Hij kwam van een koude kermis thuis. Personeel droeg de jongen over aan de politie, en die weer een de ouders. Met een waarschuwingsgesprek kwam de jongen er af. *Ook op 11 november (2.30 uur) zagen surveillanten een auto slingerend rijden en bij het afslaan geen richtingaanwijzer gebruiken. De 37jarige moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man kreeg een proces- verbaal en een rijverbod.

*Op 12 november hoorden agenten knallen in de buurt van de skatebaan. Ze troffen daar een groepje jongeren aan. Na fouilleren bleek een 16jarige vuurwerk bij zich te hebben. Hij werd overgedragen aan de ouders; die waren niet blij. *Op 13 november in alle vroegte (05.20 uur) zagen agenten een wat ouder model auto en maakten zich op te gaan controleren, maar dat was al niet meer nodig. De bestuurster, een 27jarige vrouw uit Zeewolde had zich met haar auto al in een betonnen bloembak geboord (Gelderseweg, ter hoogte van het Ravelijn). De vrouw bleek vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De auto werd afgesleept, de bak en het wegdek waren door de botsing beschadigd.

*Op de Spiekweg reed (0930 uur) een 47jarige man uit Uithuizen door de vangrail, de auto werd beneden een talud aangetroffen. Agenten roken alcohol maar de chauffeur weigerde elke medewerking  en weigerde bloedafname. Onverstandig, want nu krijgt hij de hoogste straf. Hij werd met een ambulance afgevoerd. *Op de 17e, in de middag, werd een bestelbus op z’n kant aangetroffen, de 67jarige chauffeur was met eww wielen in de berm terecht gekomen. *Tussen 18- en 21 november werd aan de Kaapsduinhof ingebroken in zes afgesloten containers van vier verschillende bouwbedrijven en verdwenen gereedschappen.

*Op de 18e (21.30 uur) werd een dronken man aangetroffen in een portiek aan het Ravelijn. De man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) wilde niet weggaan en schreeuwde. Zijn roes heeft hij kunnen uitslapen in de cel. Met een proces-verbaal is hij daarna heengezonden. *Op de 19e om 20.30 werd aan auto in een sloot langs de Bosruiterweg aangetroffen. De automobilist zei dat hij moest uitwijken voor fietsers, er was geen alcohol in het spel. *Ook op de 19e, werd er ingebroken bij een winkel aan de Baardmeesweg, er werden gasflessen weggenomen.. Camerabeelden worden bestudeerd.

*Op 20 november ’s nachts bij een uitgaansgelegenheid aan de Dasselaarweg bleek een 15jarige jongen een machete (groot kapmes) gevonden. Na verhoor op het bureau werd hij heengestuurd. Op de 22e in de middag kreeg de politie melding van een hond te water. Een 57jarige vrouw had de hond aan de lijn maar kreeg hem niet uit het water. De sterke arm wel. * Ook op de 22e, in de avond, meldde een 22-jarige man zich met een blauw oog bij de beveiliging van een vakantiepark. Daarop werd een 23jarige man uit Hoogland aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

 

Deel dit artikel

 • Wethouder Erik van de Beld: ‘In een dorpshuis komt alles samen’

  Blikopzeewolde.nl- Deze ‘longread’ van Blikopzeewolde.nl omvat 1168 woorden. Het gesprek met wethouder Erik van de Beld gaat over zijn droom voor een ‘breed’ dorpshuis, ‘dat maakt de samenleving sterker’. Het gaat

  Lees meer
 • Uitleg plan ‘Waterpark Zeewolde’ in bibliotheek (op 10 december)

  Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Gerard Boers legt zijn plan 'Waterpark Zeewolde' uit op 10 december (10.30-11.30 uur) in de bibliotheek. Bij goed weer wordt daar een veldtrip aan gekoppeld. In een bepaald gebied

  Lees meer
 • Deuren winkels dicht om energie te besparen

  Blikopzeewolde.nl- De Natuur- en Milieufederatie Flevoland (de organisatie achter het Energieloket) hoopt dat alle winkeliers in de provincie het voorbeeld van Zeewolde volgen.De winkeliers in Winkelhaven Zeewolde geven het goede

  Lees meer