Vrouw rijdt dronken tegen een bloembak

donderdag 24 november 2022 10:49

Blikopzeewolde.nl- Politiechef Miklos Coumou gaf vanochtend een overzicht van de gebeurtenissen (10-24 november) waar zijn mensen bij betrokken waren. * Op 11 november een winkeldiefstal in de middag aan de Weergang (Ravelijn). Een 13-jarige had iets weggenomen, niet iets groot maar ook geen rolletje drop. De jongen zei het detectiepoortje te willen testen en had daar een gedegen studie van gemaakt. Hij kwam van een koude kermis thuis. Personeel droeg de jongen over aan de politie, en die weer een de ouders. Met een waarschuwingsgesprek kwam de jongen er af. *Ook op 11 november (2.30 uur) zagen surveillanten een auto slingerend rijden en bij het afslaan geen richtingaanwijzer gebruiken. De 37jarige moest een blaastest doen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. De man kreeg een proces- verbaal en een rijverbod.

*Op 12 november hoorden agenten knallen in de buurt van de skatebaan. Ze troffen daar een groepje jongeren aan. Na fouilleren bleek een 16jarige vuurwerk bij zich te hebben. Hij werd overgedragen aan de ouders; die waren niet blij. *Op 13 november in alle vroegte (05.20 uur) zagen agenten een wat ouder model auto en maakten zich op te gaan controleren, maar dat was al niet meer nodig. De bestuurster, een 27jarige vrouw uit Zeewolde had zich met haar auto al in een betonnen bloembak geboord (Gelderseweg, ter hoogte van het Ravelijn). De vrouw bleek vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. De auto werd afgesleept, de bak en het wegdek waren door de botsing beschadigd.

*Op de Spiekweg reed (0930 uur) een 47jarige man uit Uithuizen door de vangrail, de auto werd beneden een talud aangetroffen. Agenten roken alcohol maar de chauffeur weigerde elke medewerking  en weigerde bloedafname. Onverstandig, want nu krijgt hij de hoogste straf. Hij werd met een ambulance afgevoerd. *Op de 17e, in de middag, werd een bestelbus op z’n kant aangetroffen, de 67jarige chauffeur was met eww wielen in de berm terecht gekomen. *Tussen 18- en 21 november werd aan de Kaapsduinhof ingebroken in zes afgesloten containers van vier verschillende bouwbedrijven en verdwenen gereedschappen.

*Op de 18e (21.30 uur) werd een dronken man aangetroffen in een portiek aan het Ravelijn. De man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) wilde niet weggaan en schreeuwde. Zijn roes heeft hij kunnen uitslapen in de cel. Met een proces-verbaal is hij daarna heengezonden. *Op de 19e om 20.30 werd aan auto in een sloot langs de Bosruiterweg aangetroffen. De automobilist zei dat hij moest uitwijken voor fietsers, er was geen alcohol in het spel. *Ook op de 19e, werd er ingebroken bij een winkel aan de Baardmeesweg, er werden gasflessen weggenomen.. Camerabeelden worden bestudeerd.

*Op 20 november ’s nachts bij een uitgaansgelegenheid aan de Dasselaarweg bleek een 15jarige jongen een machete (groot kapmes) gevonden. Na verhoor op het bureau werd hij heengestuurd. Op de 22e in de middag kreeg de politie melding van een hond te water. Een 57jarige vrouw had de hond aan de lijn maar kreeg hem niet uit het water. De sterke arm wel. * Ook op de 22e, in de avond, meldde een 22-jarige man zich met een blauw oog bij de beveiliging van een vakantiepark. Daarop werd een 23jarige man uit Hoogland aangehouden. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de vechtpartij.

 

Deel dit artikel

  • Gemeenteraad Zeewolde heeft weer Burgerraadsleden

    Blikopzeewolde.nl-  De gemeenteraad van Zeewolde heeft weer burgerraadsleden benoemd, Wouter de Jong  (VVD) en de Henk Parisius (Actief Zeewolde). Zij legden in afgelopen raadsvergadering de eed of belofte af. De

  • Kennismaken met werkgroep Partij voor de Dieren Zeewolde bij Oude Bieb

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert de werkgroep Zeewolde van de Partij voor de Dieren een kennismakingsbijeenkomst voor leden en geïnteresseerden. Om 15.00 uur staat de koffie klaar in de Oude Bieb. Sylvia Kers

  • Scouting Nederland verhuist ook hoofdkantoor naar Zeewolde

    Blikopzeewolde.nl- Toen Scouting Nederland haar nationaal scoutinglandgoed in Zeewolde vestigde leek het duidelijk dat het hoofdkantoor zou volgen. Eergisteren is de bouw ervan begonnen. Het hoofdkantoor is nou nog gevestigd