Welk initiatief ontvangt een bijdrage uit Fonds Windpark Zeewolde?

woensdag 13 september 2023 15:49

Blikopzeewolde.nl- Op vrijdag 1 september 2023 verstreek de uiterste inzenddatum om een bijdrage uit het Fonds Windpark Zeewolde aan te vragen. De afgelopen maanden heeft de beoordelingscommissie ongeveer 25 aanvragen om een bijdrage ontvangen. Het totaal van de aanvragen bedraagt meer dan 600.000 euro. Elk jaar wordt 370.000 euro in het fonds gestort. Dat betekent dat niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden. De beoordelingscommissie zal de komende maand gebruiken om de aanvragen te toetsen aan de Verordening Fonds Windpark Zeewolde en verwacht daar begin december een advies over aan het college van burgemeester en wethouders te kunnen geven.

Midden vorig jaar is het Windpark Zeewolde opgeleverd. Zoals in 2021 is vastgesteld, komt na oplevering van het totale Windpark een jaarlijkse ‘gebiedsgebonden’ bijdrage beschikbaar. Deze bijdrage wordt gestort in het fonds Windpark Zeewolde.

Vanaf juni 2023 konden bewoners en maatschappelijke organisaties subsidie aanvragen uit dit fonds. Plannen, ideeën en projecten die iets toevoegen aan Zeewolde, iets nieuws wat er nu nog niet is, komen voor subsidie in aanmerking. Subsidieaanvragen worden beoordeeld door een commissie die het college van burgemeester en wethouders adviseert. In deze commissie zitten vertegenwoordigers van het windpark en van de gemeente. De voorzitter is onafhankelijk. Elk jaar, gedurende 15 jaar, is er ongeveer 370.000 euro beschikbaar voor deze projecten in Zeewolde. De projecten die subsidie krijgen worden -in beginsel- voor maximaal de helft uit het fonds gefinancierd.

Deel dit artikel

  • Rust en ruimte aan het water te koop in Zeewolde: Maalgang 12

    Te koop: Rust en ruimte in Zeewolde: Maalgang 12. Via Flevopand Makelaars: 493.500 euro. Kijk voor alle informatie op www.flevopand.nl info@flevopand.nl Rust en ruimte aan het water. 'Dit is liefde

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.