Witgoedregeling helpt mensen met laag inkomen energie(kosten)besparen

woensdag 27 december 2023 11:56

Blikopzeewolde.nl- De witgoedregeling is een manier waarmee huishoudens met een laag inkomen geld kunnen besparen op hun energiegebruik. Wie een koelkast, vriezer of wasmachine ouder dan tien jaar in huis heeft, kan deze vervangen door een energiezuiniger witgoedapparaat. De gemeente stelt per 1 januari daarvoor een voucher beschikbaar van € 500,- Inwoners die recht hebben op de energietoeslag (= inkomen op 130% bijstandsnorm) komen in aanmerking.

Iedereen die aan de voorwaarden voldoet krijgt één voucher ter waarde van € 500,-. Deze voucher is te besteden voor een koelkast, vriezer, koel-vriescombinatie of wasmachine bij de Expert in Zeewolde. Het oude apparaat ruilt u om voor een nieuwe en levert daarbij de voucher in. Als het om een apparaat gaat boven de € 500,- dan moet u het resterende bedrag zelf bijbetalen.

Het oude apparaat moet minimaal tien jaar oud zijn. U levert altijd uw oude apparaat in. Dus koopt u een wasmachine, dan levert u een oude wasmachine in. Met de regeling willen we apparaten die niet energiezuinig zijn, vervangen door energiezuinige. Alle overige voorwaarden kunt u vinden op www.zeewolde.nl/subsidie-energiebesparende-maatregelen.

De voucher kunt u vanaf 1 januari aanvragen via www.zeewolde.nl/subsidie-energiebesparende-maatregelen. Er zijn een beperkt aantal vouchers beschikbaar en op=op. Voor hulp bij de aanvraag kunt u gratis en zonder afspraak terecht bij het Vraaghuis aan de Stevinweg 2. Iedere dinsdag en donderdag van 13.00-15.00 uur is er financieel spreekuur van MDF.

De witgoedregeling is een manier om geld te besparen op het energiegebruik. Wilt u meer informatie over energiebesparende maatregelen? Loop dan binnen bij het spreekuur van het Energieloket in de bibliotheek. Of kijk op energieloketflevoland.nl/zeewolde.

Deel dit artikel

  • Basisz blij verrast met cheque van de Rabobank

    Blikopzeewolde.nl- Corine Kroon en Martine Kruider van Stichting De Basisz werden blij verrast met een cheque van de Rabobank. Ter gelegenheid van 125 jaar Rabobank mochten duurzame initiatieven een aanvraag

  • Marktbezoekster wint (miniatuur) electrische auto  

    Blikopzeewolde.nl- Wethouder Helmut Hermans heeft de winnaar getrokken van de marktactie. Mevrouw van der Well kwam als gelukkige uit de bus en heeft daarmee een (miniatuur) electrische auto gewonnen.  

  • Eikenprocessierups: meer dan alleen overlast

    Blikopzeewolde.nl- Hij is bijna elk jaar wel in het nieuws en zal bij veel mensen vooral bekend zijn om de overlast die hij kan veroorzaken: de eikenprocessierups. Maar er is veel