Woonpalet en Coloriet bouwen zorgcomplex in Havenkwartier Zeewolde

zaterdag 18 maart 2023 14:52

Blikopzeewolde.nl- Het aantal ouderen stijgt de komende jaren in Zeewolde. Het aantal ouderen die een beschutte woonvorm zoeken en ouderen met een zorgindicatie nemen ook toe. Woningcorporatie Woonpalet en haar partner Coloriet, gaan in het Havenkwartier een zorgcomplex bouwen met, zoals het er nu naar uitziet, 32 zorgappartementen en 12 levensloop bestendige eenheden met verhoogde zorgvraag. Woonpalet werkt ook weer met bouwer Heijmans, de opzet is een complex dat in de lijn ligt van Sfinx, Cheops en Gizeh.

Voor het Havenkwartier geldt een beeldkwaliteitsplan dat refereert aan de oude Zuiderzeeplaatsen. Het schetsplan voor het nieuwe complex heeft het thema ‘scheepswerf’. De start bouw is nog niet bekend dat wordt 2025 of mogelijk 2026. De bedoeling is dat Woonpalet naast het complex ongeveer 15 reguliere huurwoningen gaat bouwen.

 

 

 

Deel dit artikel

  • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

  • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

    Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

  • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

    Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen