Zaalhockey Hockey Club Zeewolde weer gestart

zondag 11 december 2022 15:01
Blikopzeewolde.nl- Vorige week zijn de laatste veldwedstrijden van de jeugd en van de volwassenen bij Hockey Club Zeewolde gespeeld. Het veldseizoen is afgesloten met maar liefst vijf winterkampioenen; de MO12-1, MO12-2, MO14-1, Mo16-1 en JO18-1. Gefeliciteerd met deze prestatie! Vol enthousiasme is begin september 2022 een nieuwe groep vrijwilligers opgestaan om voor Hockeyclub Zeewolde de zaalhockey competitie te organiseren.
Met als resultaat dat afgelopen week de eerste zaaltrainingen zijn gestart. Zaterdag 10 december zijn de eerste teams de zalen ingegaan voor de zaalhockey competitie. In de zaalcompetitie speelt een team in een drieluik, 2 wedstrijden.De speelduur is korter, er wordt gespeeld met ander materiaal, de techniek is anders en het veld is kleiner. Het is dynamisch en intensief, maar zo ontzettend leuk.
Vandaag zijn de Jongens onder 10 (JO10-1) op pad gegaan naar Laren om te spelen in een blaashal. Daar speelden de jongens een wedstrijd tegen Laren en Hilversum. Het was voor een aantal jongens weer even wennen en voor een aantal helemaal nieuw. Dus met gezonde spanning begonnen we tegen Laren. Ook voor ons als coaches, hoe zou het gaan? De jongens deden het hartstikke goed. Er werd goed overgespeeld en verdedigd. Ook de strafcorners hielden de jongens goed uit het doel. De partijen waren gelijkwaardig aan elkaar. Wat ook resulteerde in een 0-0 gelijkspel!
Tegen Hilversum verliep het spel een beetje anders. De jongens kwamen al snel 0-1 achter. Er was nog tijd, dus herpakken en proberen te scoren aan de andere kant. Hilversum scoorde nog een keer, maar de veerkracht was er nog.
De jongens van Zeewolde wisten vanuit een strafcorner het goal te vinden, 1-2. De drive was er, dus op jacht naar het volgende goal en ook die kwam er. Ook deze teams waren aan elkaar gewaagd, eindstand 2-2.
Geen slecht begin voor de zaalhockey competitie! Trots gingen de jongens weer onderweg naar huis. Op naar de volgende wedstrijddag!

Deel dit artikel

 • Rally voor goed doel start in Zeewolde ‘Mille Tulipani’

  Blikopzeewolde.nl- Autoliefhebbers met een maatschappelijke interesse hebben iets om naar uit te kijken; de rally 'Mille Tulipani'. Het wordt een gezellige rally langs de tulpenvelden  op vrijdag 12 mei. De

  Lees meer
 • The Lux sponsor van hockeymeiden MO18-1

  Blikopzeewolde.nl- Vanaf dit seizoen is  grand cafe/restaurant The Lux  weer voor drie jaar sponsor van een meiden hockeyteam van Hockey Club Zeewolde. In het verleden heeft The Lux ook al een hockeyteam

  Lees meer
 • Nieuwe jaar HC Zeewolde begint met zaalhockey

  Blikopzeewolde.nl-  Het nieuwe jaar is goed gestart bij Hockeyclub Zeewolde.  Zaterdag 7 januari stond volledig in het teken van de zaalhockey.  In de morgen werd een clinic verzorgd door enkele heren van ons

  Lees meer