Zaalhockey Hockey Club Zeewolde weer gestart

zondag 11 december 2022 15:01
Blikopzeewolde.nl- Vorige week zijn de laatste veldwedstrijden van de jeugd en van de volwassenen bij Hockey Club Zeewolde gespeeld. Het veldseizoen is afgesloten met maar liefst vijf winterkampioenen; de MO12-1, MO12-2, MO14-1, Mo16-1 en JO18-1. Gefeliciteerd met deze prestatie! Vol enthousiasme is begin september 2022 een nieuwe groep vrijwilligers opgestaan om voor Hockeyclub Zeewolde de zaalhockey competitie te organiseren.
Met als resultaat dat afgelopen week de eerste zaaltrainingen zijn gestart. Zaterdag 10 december zijn de eerste teams de zalen ingegaan voor de zaalhockey competitie. In de zaalcompetitie speelt een team in een drieluik, 2 wedstrijden.De speelduur is korter, er wordt gespeeld met ander materiaal, de techniek is anders en het veld is kleiner. Het is dynamisch en intensief, maar zo ontzettend leuk.
Vandaag zijn de Jongens onder 10 (JO10-1) op pad gegaan naar Laren om te spelen in een blaashal. Daar speelden de jongens een wedstrijd tegen Laren en Hilversum. Het was voor een aantal jongens weer even wennen en voor een aantal helemaal nieuw. Dus met gezonde spanning begonnen we tegen Laren. Ook voor ons als coaches, hoe zou het gaan? De jongens deden het hartstikke goed. Er werd goed overgespeeld en verdedigd. Ook de strafcorners hielden de jongens goed uit het doel. De partijen waren gelijkwaardig aan elkaar. Wat ook resulteerde in een 0-0 gelijkspel!
Tegen Hilversum verliep het spel een beetje anders. De jongens kwamen al snel 0-1 achter. Er was nog tijd, dus herpakken en proberen te scoren aan de andere kant. Hilversum scoorde nog een keer, maar de veerkracht was er nog.
De jongens van Zeewolde wisten vanuit een strafcorner het goal te vinden, 1-2. De drive was er, dus op jacht naar het volgende goal en ook die kwam er. Ook deze teams waren aan elkaar gewaagd, eindstand 2-2.
Geen slecht begin voor de zaalhockey competitie! Trots gingen de jongens weer onderweg naar huis. Op naar de volgende wedstrijddag!

Deel dit artikel

  • Stichting vraagt gemeente verbod op vissen met lood

    Blikopzeewolde.nl- De Stichting Gezond Water heeft eind oktober alle gemeenteraden gevraagd hetzelfde te doen als gemeente Amersfoort. Amersfoort heeft in het visrecht een verbod voor het vissen met lood

  • FlevoFunRun TVZ; kringloop editie

    Blikopzeewolde.nl- De Flevo Fun Run gaat weer van start op zondag 12 november. Na het succes van vorig seizoen, organiseert de Triathlon Vereniging Zeewolde (TVZ) opnieuw deze hardloopcompetitie voor

  • Save the date: 24 oktober Sportcafé

    Save the date: 24 oktober Sportcafé Een uitnodiging voor iedereen die betrokken is bij sport en bewegen in Zeewolde. Het geactualiseerde Sportakkoord zal een belangrijk agendapunt vormen. Samen met