Zeewolde in zoekgebied nieuwe hoogspanningsverbinding

vrijdag 2 september 2022 17:02

Blikopzeewolde.nl- TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat  (EZK) zijn begonnen met de planvorming voor een extra hoogspanningsverbinding tussen Diemen en Ens. Deze extra verbinding is nodig omdat de bestaande verbinding van Diemen naar Ens op termijn (rond 2030) vol raakt. Dit ondanks de versterking van de bestaande 380 kV-verbinding die onlangs is uitgevoerd. Hoogspannigsmasten kunnen invloed hebben op de gezondheid, maar bewezen is dat niet.

Waar de nieuwe hoogspanningsverbinding precies komt te lopen, is op dit moment nog niet bekend. Er is een groot zoekgebied vastgesteld, wat bijna heel Flevoland bestrijkt. Dit is slechts een schets. Binnen dit zoekgebied moeten het ministerie van EZK en TenneT uiteindelijk, samen met de omgeving en andere betrokken partijen, een geschikte route vinden voor de nieuwe hoogspanningsverbinding.

Voordat de eerste schop in de grond gaat, moet er nog veel gebeuren. En daar kunnen de plannenmakers uw hulp goed bij gebruiken. De hoogspanningsverbinding komt tenslotte te staan in de omgeving waar u woont, werkt of recreëert. U kent het gebied goed, waarschijnlijk zelfs beter dan alle plannenmakers bij elkaar.

Tussen 2 september en 14 oktober 2022 liggen het voornemen en voorstel voor participatie voor de verkenning ter inzage. Iedereen heeft dan de mogelijkheid om te reageren op de stukken. Kijk op www.rvo.nl/diemen-ens hoe dat werkt.

Wilt u meer uitleg over de plannen voor de nieuwe hoogspanningsverbinding? Of bent u benieuwd welke energieprojecten er bij u in de omgeving gepland zijn of al lopen? Wilt u informatie met ons delen? Kom dan naar één van de inloopavonden. Dit zijn de geplande inloopavonden:

 • Donderdagavond 15 september a.s.: Almere (Van der Valk)
 • Dinsdagavond 20 september a.s.: Gooise Meren (Het Arsenaal, Naarden)
 • Dinsdagavond 27 september a.s.: Swifterbant (De Hoeksteen)
 • Donderdagavond 29 september a.s.: Lelystad (Van der Valk)

Ook is er de mogelijkheid om op maandagavond 3 oktober online aan te sluiten bij de digitale bijeenkomst.

Het ministerie van EZK, TenneT en Liander zijn op de bovenstaande avonden aanwezig om meer te vertellen over de plannen en de energiebehoefte in de omgeving. Opmerkingen en reacties kunnen meteen doorgeven op de inloopavond of deze door het indienen van een zienswijze kenbaar maken.

 

Deel dit artikel

 • Woonpalet mag in 2024 meer woningen toe te wijzen aan middeninkomens (en andere prestatieafspraken)

  Blikopzeewolde.nl- Woningbouwcorporatie Woonpalet mag volgend jaar eenmalig meer woningen toewijzen aan middeninkomens. Afgelopen jaren wees Woonpalet minimaal 92,5% van de woningen toe aan huishoudens met een laag inkomen (de primaire doelgroep). In de

 • Voorlichtingsbijeenkomst criminaliteit buitengebied

  Blikopzeewolde.nl- De onderwereld is steeds duidelijker in het buitengebied aanwezig. Met name (leegstaande) schuren zijn gewild om er drugs in te fabriceren. Verbale en fysieke agressie, intimidatie en afpersing,

 • Vervoersverbod in verband met vogelgriep

  Blikopzeewolde.nl- In Putten is vogelgriep vastgesteld op een leghennenbedrijf. Binnen het 10-kilometergebied rondom het bedrijf geldt een vervoersverbod. De 10 kilometergrens vanuit Putten loop over een groot deel van