Zeewolde zet zich in tegen eenzaamheid

zaterdag 24 september 2022 18:03

Blikopzeewolde.nl- Van 29 september tot en met 7 oktober is het de Week van de Ontmoeting in Zeewolde. Dit sluit aan bij de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Tijdens deze week worden in Zeewolde verschillende activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen en zo elkaar bij een leuke activiteit ontmoeten en nieuwe contacten leggen. De afgelopen maanden heeft een projectgroep zich ingezet voor de vorming van ZeewoldeSamen.

Op het programma staan onder andere: een Oud Hollandsche spelletjesmiddag, bingo, een sportactiviteit, samen pannenkoeken eten en een workshop contact leggen. Het volledige programma is te vinden op www.hetvraaghuis.nl/thema-eenzaamheid.  Het is de bedoeling dat de activiteiten jaarlijks terugkomen.

Eén op die tien mensen in Nederland voelt zich erg eenzaam. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en lager gevoel van welzijn en geluk. Ook in Zeewolde is de eenzaamheid groot. Gemeente, maatschappelijke organisaties, verenigingen, stichtingen en ondernemers in Zeewolde zetten zich daarom samen in tegen eenzaamheid. Door activiteiten te organiseren willen zij inwoners helpen bij het verminderen van de eenzaamheid.

ZeewoldeSamen bestaat uit verschillende organisaties die samenwerken en zich op hun eigen manier inzetten tegen eenzaamheid. Op donderdag 29 september ondertekenen de partijen het convenant waarmee ZeewoldeSamen een feit is.

 

 

Deel dit artikel

  • Ploggen met Leefbaar Zeewolde voor een dorp zonder zwerfafval

    Blikopzeewolde.nl- Op zaterdag 7 oktober organiseert Leefbaar Zeewolde voor de vijfde maal het jaarlijkse Plogging Evenement. De lokale partij zal daarvoor afvalzakken uitreiken en ploggers voorzien van een hesje en handschoenen.

  • Wijkchallenge: delen is duurzamer dan bezitten

    Blikopzeewolde.nl- In een circulaire wijk zorgen we ervoor dat grondstoffen en materialen in de buurt worden hergebruikt. Samen kun je ongelooflijk veel grondstoffen besparen in de wijk.  Doe je

  • Ideetje voor 40 jaar Zeewolde? Geef het jubeljaar vorm!

    Blikopzeewolde.nl- Op woensdag 4 oktober organiseert de gemeente een avond over de viering van 40 jaar Zeewolde. Voor deze avond zijn de inwoners uitgenodigd die een idee/activiteit hebben aangedragen