Zwarte zwaan maakt dat de dag niet meer stuk kon

donderdag 17 augustus 2023 17:18
Blikopzeewolde.nl- Zeewoldenaar Nico Westerink maakte deze prachtige plaat van een zwarte zwaan. ‘Toen het een paar weken geleden zo  warm was zijn wij met de camper s’morgens heel vroeg naar de overkant bij strand Horst gegaan en hebben dan een mooie ‘Blik op Zeewolde’. Ik was bezig met het fotograferen van een donzig baby kuikentje van moeder Nijlgans…. In mijn ooghoek zag ik verderop het water iets zwarts en zag, dat het een Zwarte Zwaan was.
Ik had die nog nooit gezien, laat staan gefotografeerd.Hij was erg ver weg, maar zag, dat hij naar een grote groep ‘gewone’ witte zwanen zwom en hij kwam gelukkig steeds dichterbij👍🏻
Op een gegeven moment zwom hij recht voor Zeewolde en dacht ik gelijk aan een leuke ‘Blik op Zeewolde’ foto met de zwaan op de voorgrond. Deze foto stuur ik je ook. Het verenkleed van deze zwaan is pràchtig!
Bij het uitzoeken van de foto’s viel me ineens deze druppel op en ben wat gaan snijden om een mooie uitsnede te krijgen, die mij aansprak. Wat schetst mijn verbazing toen de zwaan wegvloog…dat hij notabene witte vleugels leek te hebben, althans een groot deel daarvan, dus de verwondering was compleet. Je snapt, dat mijn dag niet meer stuk kon.’
Meer foto’s te vinden op onze fotopagina.

Deel dit artikel

  • Sjors van der Panne zingt zijn chansons bij ZeewildeLive

    Blikopzeewolde.nl- In 2014 haalde hij de finale van The Voice of Holland met zijn vertolking van het lied “Zeg me dat het niet zo is”. Sjors van der Panne treedt zaterdag

  • VoorleesExpress zoekt enthousiaste vrijwilligers

    Blikopzeewolde.nl- Het thema van de Kinderboekenweek (4-15 oktober) is ‘Bij mij thuis’. Dit thema sluit naadloos aan bij het uitgangspunt van de VoorleesExpress. De vrijwilligers van de VoorleesExpress komen

  • Elisia’s boekenkeuze: ‘De school voor perfecte bruiden’ van Aimie K. Runyan

    Blikopzeewolde.nl- Elisia van Loevezijn is gek op boeken en schrijft al enkele jaren voor zichzelf recensies. Ze studeert cultuur wetenschappen aan de Open Universiteit en werkt als content creator bij